Поредица от жестоки убийства на жени в Турция през последните

...
Поредица от жестоки убийства на жени в Турция през последните
Коментари Харесай

Поредно жестоко убийство на жена разтърси Турция

 Поредица от жестоки убийства на дами в Турция през последните дни потресе турското общество. Разкриването на следващото безчовечие против млада студентка е мотив тази заран тематиката да е водещ акцент на турския щемпел.

" Нека свърши този смут ", приканва в заглавие в. " Джумхуриет " и разяснява, че " страната се е трансформирала в пъкъл за дамите ".

Последната жертва е 27-годишната студентка Пънар Гюлтекин, оповестена за изчезнала преди няколко дни в егейския окръг Мугла. Тялото й беше открито през вчерашния ден в гориста околност, а за убийството й бе арестуван мъж, който твърди, че е имал извънбрачна връзка с нея и я е умъртвил в припадък на яд.

" Джумхуриет " припомня и за друго ликвидиране на жена в последните дни - това на 40-годишната Севтап Шахин. Тя избягала от брачна половинка си принудител единствено дни след брака им предходната година. След 60 тъжби, импортирани в полицията, против мъжа е издадена ограничаваща заповед. Дори това не избавя обаче Севтап. На 15 юни тя изпада в кома след опит да бъде удушена от брачна половинка си, а три дни по-късно умира.

" Не мъжете, а манталитетът убива ", разяснява " Джумхуриет " и добавя, че безнаказаността и политиците окуражават мъжете насилници.

" Такова принуждение няма и във филм на ужасите ", отбелязва в. " Тюркийе " по отношение на убийството на красивата студентка. Вестникът окачествява като " страшилище " причинителя на убийството - фамилен мъж, татко на едно дете, с който Пънар е имала връзка. Мъжът е признал с детайлности по какъв начин е направил убийството. Първо пребил студентката, след това я удушил, сложил тялото й във варел, залял го с бензин и го запалил. След това заровил натрупа и го залял с бетон, изрежда " Тюркийе " стъпките на убийството и прикриването на следите.

" Карар " отбелязва, че в интервал, когато се дискутира Истанбулската спогодба против насилието над дамите, поредицата убийства са вдигнали на крайници турското общество. Женски организации и неправителствени групи приканват за незабавно използване на ограничения, които да възпрат насилието, показва вестникът.

Същото издание споделя историята и на трета жертва, убита от мъжа си през последните дни - майката на шест деца Фатма Алтънмакас от окръг Муш, Източна Турция. На 12 юни тя подала тъжба в жандармерията, че е била заплашвана и изнасилвана неведнъж от брата на брачна половинка си. Виновникът бил арестуван за малко и пуснат на независимост на 14 юни. В същия ден по-големият му брат убива брачната половинка си с два изстрела.

" Всички сме виновни ", написа в заглавие по тематиката и в. " Айдънлък " и цитира думите на водача на Патриотичната партия Догу Перинчек, който декларира, че отговорност на страната и обществото е да бъде комплициран завършек на убийствата на дами в Турция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР