Поредица експлозии разтърсиха завод за муниции в Централна Сърбия, съобщи

...
Поредица експлозии разтърсиха завод за муниции в Централна Сърбия, съобщи
Коментари Харесай

Поредица от експлозии разтърсиха Сърбия, има ранени

 Поредица детонации раздрусаха цех за боеприпаси в Централна Сърбия, заяви сръбската държавна телевизия. 

Първият мощен взрив в завода " Слобода " в град Чачак е станал в събота към 20 ч. локално време, последван от няколко по-слаби детонации. Най-малко трима души са получили леки пострадвания. В локалната болница са били признати двама мъже и една жена.

" Единият е в реанимация, а двама са в отделението по хирургия. Въпреки че това са леки телесни пострадвания, всички ще бъдат оставени за лекуване, без значение от типа на пострадването “, оповестява представителят на болничното заведение Биляна Кочович. Става въпрос за двама мъже и една жена. Раните им са от строшаване на стъкла.

На място са били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Властите са евакуирали популацията в региона на завода, който е най-големият производител на муниции в Сърбия. По-късно заместник-кметът на Чачак заяви, че пожарът във фабриката е сподавен и няма индикации, че ще се случи нещо неприятно, като акцентира, че няма място за суматоха, тъй като решението за евакуация на популацията е превантивно, съобщи РТС.

Властите са евакуирали популацията в региона на завода, който е най-големият производител на муниции в Сърбия. На 4 юни също имаше взривове, последвани от пожар, горял няколко дни. Тогава нямаше потърпевши хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР