Пореден знаков кмет на ГЕРБ в Бургаска област няма да

...
Пореден знаков кмет на ГЕРБ в Бургаска област няма да
Коментари Харесай

Кметът на Приморско се оттегля след 12 г. царуване

Пореден знаков кмет на ГЕРБ в Бургаска област няма да се кандидатира за нов мандат на идните локални избори, написа zonaburgas.bg. След изненадващото отдръпване на кметът на Царево Георги Лапчев от изборната конкуренция, това ще направи и градоначалникът на Приморско Димитър Германов.

 След 12-годишно царуване и три поредни мандата, Германов няма да бъде претендентът на ГЕРБ за кмет на Приморско. Пред zonaburgas.bg. Димитър Германов загатва, че няма да взе участие в идните избори.

Така претендентът на ГЕРБ за кмет на Приморско ще бъде Иван Гайков, въпреки от партията към момента да не са оповестили публично името на своя любимец. Формално общинската конструкция е предложила и друга кандидатура – на Борислав Киров, дълготраен шеф на туристическите сдружения на локалният предприемач Йордан Христов, нашумял печално в аферата „ Мис Бикини “.

Очаква се решението кой да бъде претендентът за кмет на ГЕРБ в Приморско да бъде взето в понеделник персонално от водача на партията Бойко Борисов и след това оповестено публично.



Иван Гайков е най-вероятният претендент на ГЕРБ за кмет на Приморско. Снимки: Facebook

Почти сигурният нов фаворит на ГЕРБ за кмет на Приморско Иван Гайков е на 40-годишна възраст, а огромното му преимущество е, че е локален гражданин, потомък на един от първите родове, заселили се в крайморското градче.

Иван Гайков познава в елементи проблемите на Приморско с помощта на дългогодишния си административен опит. През последните години той ръководеше чистотата в морското градче и получи доста аплодисменти за безупречната си работа, преди предходната зима изненадващо да се отдръпна. Тогава потеглиха клюки, че съзнателно е притиснат от кмета Германов, който се гласял за четвърти мандат и желал да разчисти рано-рано конкуренцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР