Пореден ужасяващ атентат стана в Лондон. Ние продължаваме да се

...
Пореден ужасяващ атентат стана в Лондон. Ние продължаваме да се
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДАНС и МВР: Сблъскваме се с глобалния джихад, възникнал с Осама Бин Ладен

Пореден отблъскващ атентат стана в Лондон. Ние продължаваме да се фокусираме върху последствията, а не върху аргументите за терористичните актове. Това съобщи някогашният началник на ДАНС и Министерство на вътрешните работи Цветлин Йовчев в ефира на Нова телевизия. " Какви да са ограниченията за сигурност, с цел да спрем човек, който ръководи автомобил, може би личния си, да извърши сходно нещо?! В момента се сблъскваме с световния джихад - идея, възниквала през 80-те години в Афганистан с Осама Бин Ладен. Необходима е тактика срещу радикалцизация. Успешната интеграция на тези обществени групи е най-важната стъпка и тя поражда доста време ", добави той.

" Чух нещо преди дни във връзка следващия атенат в Манчестър. Имаше мнения, че английските служби ще лимитират достъпа до ислямистките уеб сайтове в интернет - добър ход. Други страни взеха решение, че проповядването на ислям може да става единствено на езика, който е формален за дадената страна, с цел да има прецизен надзор ", посочи Йовчев.

" Борбата против една такава опасност пада основно върху разследващите и контраразузнавателните слубжи. Има нови технологии и стратегически системи, с които страната би трябвало да достави тези служби. Ние имаме задоволително положителни експерти на международно равнище, само че би трябвало да им се обезпечат нужните технологии ", сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР