Пореден цирк се разигра в парламента. Този път в епицентъра

...
Пореден цирк се разигра в парламента. Този път в епицентъра
Коментари Харесай

Нов цирк в парламента: Свиленски бойкотира трибуната, Кирова го нарече инвалид

Пореден цирк се разигра в Народното събрание. Този път в епицентъра на събитията бе депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той реши да бойкотира изказването от естрада и настоя да се  изкаже от мястото си – нещо, което бе разрешено в утринната част от съвещанието поради обсада на трибуната от страна на депутатите на „ Възраждане “.

Водещата на пленарното съвещания – зам.-председателката на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ обаче не пожела да даде тази опция на социалиста.

" Разбирам ви, само че няма по какъв начин да стане от място. Това е единствено при неспособност да бъде употребена трибуната. Ако имате в действителност процедура, заповядайте на трибуната.

Чувствате се неработоспособен, човек, който няма опция да стане до трибуната или пък фаворизиран?! “, увеличи към този момент изнервено звук тя.

Г-жо ръководител, желаех да покажа какъв брой неуместно ви е решението от сутринта. Сутринта приехте неконституционно решение и срещу правилника. Затова аз сега исках да приказвам от място.Сега не знам съвещание ли имаме, седянка ли имаме – три пъти сте протекция съвещанието, четох стенограмата. Това е въпрос на вашата съвест. Премиерът го няма, ясно за какво, само че къде е министърът на финансите?

Премиерът не желае да пристигна, тъй като би трябвало да донесе документите за Паметника на Съветската войска. Министърът на финансите, като се гледа бюджет, би трябвало да е тук, не да си остави двете папки. Имам съответно предложение към него, поканете го тук “, прикани Свиленски.

Кирова му изясни, че финансовият министър Асен Василев е в постройката и ще бъде в залата всеки миг, очевидно е имал работа, с цел да излезе, като напомни за утринната прединфарктна конюнктура в залата.

Спорът приключи Василев, който влезе в пленарна зала и Кирова съобщи, че Свиленски към този момент може да насочи предлагането си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР