Пореден трус разтърси управляващата коалиция. По време на дебат за

...
Пореден трус разтърси управляващата коалиция. По време на дебат за
Коментари Харесай

Пореден трус в коалицията: ИТН поиска оставката на Христо Иванов


Пореден трус раздруса ръководещата коалиция. По време на спор за военната помощ за Украйна, от " ИТН " желаеха оставката на Христо Иванов. Той отговори, че въпросът ще се взема решение на съдружен съвет във вторник. А от ГЕРБ настояха за оставка на цялото държавно управление.

Докато в залата спореха дали отчетът за помощта за Украйна да бъде изключителна точка в дневния ред, от „ ИТН “ нападнаха съдружните си сътрудници от „ Демократична България “. Поводът е, че Христо Иванов не е свиквал съвещание на Комисията по конституционни промени близо три месеца.

„ Не мисля, че човек, който е наричал шеф Бойко Борисов, бил е министър и не е направил конституционни промени, е подобаващ за ръководител. Ние от „ ИТН “ ще желаяме оставката на Христо Иванов и закриване на Комисията за конституционни промени “, съобщи Иво Атанасов.

Иванов отговори с декларация, в която упорства за привикване на съдружен съвет за помощта, която ще предоставим на Украйна.

„ На този съвет представителите на Има Такъв Народ могат да ми изискат оставката като ръководител на тази комисия - аз с удоволствие ще им я връча “, отговори Христо Иванов.

Темата „ Украйна “ обаче още веднъж разпали пристрастеностите в пленарната зала.

„ Не смятам, че който и да е външен министър може да споделя какво да прави Народното събрание “, съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

„ Ние се прегъване пред външен министър на непозната страна “, добави Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

От ГЕРБ отидоха и по-далеч и настояха за оставка на кабинета.

„ Не застанахте на страната на Украйна, тъй като имате дебели червени линии вътре в обединението, които най-големият мъж в ръководещата коалиция не дава да прекрачите. Оставка на това пагубно за България държавно управление “, съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

А ръководещите упрекнаха ГЕРБ в говорене на " лъжи ", което докара до напрежение в залата.

Точката за Украйна по този начин и не влезе в дневния ред. И може да бъде гледана най-рано при започване на май.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР