Пореден трус разлюля Турция - отново епицентърът е окръг Кахранмараш,

...
Пореден трус разлюля Турция - отново епицентърът е окръг Кахранмараш,
Коментари Харесай

Нов трус с магнитуд 4,7 разлюля турската област Кахраманмараш

Пореден трус разклати Турция - още веднъж епицентърът е окръг Кахранмараш, както бе и на 6 февруари, когато бе записано смъртоносното земетресение от 7,7, лишило живота на стотици хиляди в страната, както и в прилежаща Сирия.

Повече от месец земните пластове в региона не стопират да се наместват и съвсем всеки ден сеизмолозите записват земетресения.

Тази заран земята се е разтресла към 8.47 българско време в град Гьоксун в региона, заяви АФАД, която е турската дирекция за ръководство на бедствия и изключителни обстановки, осведоми " Хабер ".

Няма информация за вреди и потърпевши хора на този стадий. Турските медии оповестяват, че трусът е бил усетен и в прилежащите провинции.

По-рано тази заран - в 5:27 ч., в прилежащия окръг Малатия бе регистриран трус със мощ 3,9. Епицентърът му е бил в град Батталгази. Дълбочината на труса е била 11:57 километра, осведоми АФАД.

Броят на жертвите от опустошителните трусове в Турция на 6 февруари към този момент е близо 48,5 хиляди, а ранените са над 115 хиляди.

Вече над месец не престават вторичните земетресения на доста места в страната.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР