Пореден трагичен инцидент този уикенд с турист, този път в

...
Пореден трагичен инцидент този уикенд с турист, този път в
Коментари Харесай

Планински спасители: Условията в планините са зимни, не надценявайте възможностите си

Пореден драматичен случай този уикенд с екскурзиант, този път в Стара планина. Жена почина, а други двама бяха избавени, с помощта на бързата реакция на чиновници от РУ-Казанлък и екип на Планинска избавителна работа.

С наближаването на зимата метеорологичните условия в планината стават все по-опасни, а планинските спасители поучават туристите да са извънредно деликатни, когато поемат на разходка или поход.

" Повтаряме непрестанно - изискванията в планините са зимни, не подценявайте планината и не надценявайте личните си благоприятни условия ", сподели в ефирът на " Денят стартира " Емил Нешев, шеф на Планинска избавителна работа - БЧК.

Според думите му препоръките на планинските спасители много постоянно се подценяват. Нешев даде повече информация какво е станало при трагичния случай през уикенда в Стара планина.

" Групата е тръгнала в 11.00 ч. на обяд с концепцията да минат прехода хижа Мазалат - хижа Триглав, което за този сезон непрестанно повтаряме, че е късно излизане. В 17.30 ч към този момент е мрачно. Как са се движили и какви проблеми са имали по пътя към момента не е ясно, само че в последна сметка чак в 2.30 ч. през нощта се обаждат на 112, с цел да кажат че търпят в злополучие. Ако два часа по-рано сме били при тях, може би е щяло да оцелее дамата. Това са техни думи. В случая неверни преценки, неверни решения, които са взети или пък не са взети верни решения, водят до такива произшествия ", акцентира Нешев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР