Пореден стряскащ инцидент в Германия! Преди мача от Втора Бундеслига

...
Пореден стряскащ инцидент в Германия! Преди мача от Втора Бундеслига
Коментари Харесай

Какво се случва в Германия? Смъртни заплахи към футболисти

Пореден стряскащ случай в Германия! Преди мача от Втора Бундеслига сред Нюрнберг и Хановер приключил 0:3, незнаен или незнайни разпространиха закани за гибел против двама играчи на домакините посредством стикери.

Това са капитанът Хано Бернес и Лукас Мюл. На плакатът, който популяризира немското издание Bild написа:

„ Кога най-сетне ще се разделите с тези футболисти, които продават своя клуб на някогашните си тимове, в случай че платят задоволително...Ще има ли втори случай на Ескобар? “, гласи стикера.

Това е алюзия към колумбийският бранител Андрес Ескобар, който бе убит с шест патрона през 1994 година, откакто си означи автогол против Съединени американски щати на Световното състезание.

Ръководството на Нюрнберг незабавно подаде тъжба, само че двамата футболисти са съгласни с треньора на отбора Йенс Келер да играят против Хановер.

Nürnberg unter Schock - Morddrohungen gegen zwei Spieler https://t.co/YEe9fB74Lt #Nuernberg #Nachrichten
— BILD Nürnberg (@BILD_Nuernberg) March 7, 2020
Стикерите бяха залепени към стадиона и подготвителната база на клуба. Феновете на Нюрнберг помогнаха те да бъдат отстранени, а по-късно полицията събра доказателства.

Спортният шеф на Нюрнберг Робърт Паликука осъди проявата:

„ Категорично осъждаме това непоносимо и безвкусно деяние. Ще създадем всичко допустимо, с цел да притеглим отговорните към отговорност “, съобщи той.

Към тези думи се причисли и треньорът Йенс Келер:

„ Повече нищо не може да мислиш. Това е доста тъжно. Според мен е планувано авансово. Като погледнем и това, което се случва с офанзивите към Дитмар Хоп, е доста тъжно. Нямам думи. Това лишава от заниманието от играта “, сподели той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР