Пореден строителен казус в столицата - жители на квартал Люлин

...
Пореден строителен казус в столицата - жители на квартал Люлин
Коментари Харесай

Къщи поддават заради изкоп за строеж в столичен квартал

Пореден строителен проблем в столицата - поданици на квартал " Люлин " са обезпокоени, че къщите им ще бъдат повлечени от свлачище, провокирано от градеж на метри от парцелите им.

Сградата стартира да се строи при започване на месеца, като към днешна дата изкопът е укрепен с подпори, които преди дни не са били там. С подпори или не обаче на някои от прилежащите къщи към този момент са с нанесени вреди, оповестява bTV.

" Падна ми оградата, падна ми мивката извън, цялото ми място се свлече един метър във вътрешността и долу стана яма. Падна една джанка - на 60 години дърво. Баща ми живя 102 години и тази джанка я засади той. Имаше ябълка и люляк до нея - паднаха и те в канавката ", описа Стоян Стефанов, притежател на една от къщите до градежа.

" На 3-4-и започнаха изкопа с доста мощен екскаватор. Къщата стартира да се тресе. Веднага извиках притежателя и строителя, предизвестих ги, че е насип и ще падне постройката. Те ми обявиха: " Господине, на кой са му слаби основите, да си ги оправя, ние имаме проекти и позволение да строим. В неделя на 5-ти незабавно се появиха пукнатини на стълбището, на първия етаж също. На 5-и отидох в община " Люлин ", подадох тъжба ", изясни различен комшия, обиден от изкопа.

Дошлите на място застрахователи са установили, че вредите по парцела са настъпили в резултат на градежа. Архитектите, работили по преписката, пристигнали на място още същия ден на подаването на жалбата и са съставили нужните актове.

След огледа в петък в този момент положението на изкопа е друго. А притежателят на терена, върху който се строи, даде обещание, че ще компенсира съседите си. По думите му изкопът е стоял неукрепен цялостен месец поради " организационни неща ".

" Снабдяване с материали и неприятни метеорологични условия са аргументите, довели до тази неприятната обстановка. Взехме нужните ограничения, в оптимални периоди сме изпълнили всичко по план ", увери Захари Лилянов, вложител на плана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР