Пореден строеж в София ще се появи, след като районната

...
Пореден строеж в София ще се появи, след като районната
Коментари Харесай

Столичен район изгуби съдебна битка срещу презастрояване

Пореден градеж в София ще се появи, откакто районната администрация на " Изгрев " загуби двегодишна правосъдна борба. Кметът на региона доктор Делян Георгиев се бори против издадено от Направление " Архитектура и градоустройство " към Столичната община позволение за градеж на жилищна постройка в частен парцел на ъгъла на ул. " Николай Хайтов " и ул. " Св. Пимен Зографски " в кв. " Дианабад ".

Според съда районната администрация не се явява страна по делото и по тази причина решението не е в нейна изгода. " Това е безумно определение. За едни неща районната община е страна, за други - не. В резултат на това безумство ни следва следващото застрояване в квартала ", разяснява доктор Георгиев. Той напомни, че в региона има забележителен спад на издадените позволения за градеж за 2020 година с цели 85 на 100. В съответния случай обаче до градеж ще се стигне след двегодишно закъснение. В момента парцелът се огражда, появили са се и фургони. В непосредствена непосредственост са реката и общинският колектор под улицата.

" София се презастроява тежко, инфраструктурата се задъхва, комуналните услуги буксуват. Нашият град се ръководи без визия и дълготрайна тактика, работи се " на парче ", което е доста тъпо и недалновидно ", разяснява районният кмет.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР