Пореден срив на турската лира. През седмицата националната валута на

...
Пореден срив на турската лира. През седмицата националната валута на
Коментари Харесай

Шопинг истерия! Хиляди българи тръгнаха към Одрин

Пореден срив на турската лира. През седмицата националната валута на южната ни съседка означи следващ връх на амортизация по отношение на щатския $. У нас по формалния курс на Българска народна банка една лира към този момент се търгува под 6 стотинки.

Това докара до всеобща шопинг нервност и хиляди българи потеглиха за почивните дни на пазар в Одрин. Какви цени завариха там ревизира екип на bTV.

В почивния ден по улиците на Одрин има повече българи, в сравнение с локални поданици. 

Всеки втори българин пресмята на калкулатора на телефона си какъв брой му коства покупката в лв..

Иванка Димитрова е от Сливен и споделя, че с едно идване до Одрин подменя целия дрешник на децата си. Разказва, че облеклата и обувките са доста евтини.

Семейство Генови са от Свиленград и най-малко два пъти месечно идват, с цел да пазарят. Бюджетът им е 300 лв.. Казват, че стоката е по-евтина, само че и по-качествена.

В профилираните магазини за млечни артикули може да се открие сирене на цена от 6 до 20 лв. за кг. Според българите всичко е по-качествено и по-вкусно.

Много от магазините примамват клиентите с надписи на български, а продавачите са подготвени на всевъзможни трикове, с цел да продадат стоката си.

Хасан Хабилов е от Плевен и е трансформирал шопинг манията на българите към турските артикули в сполучлив бизнес с доставка на адрес.

Евтиният пазар от Турция обаче може да ни бъде иззет на границата. Вносът на млечни и месни артикули от трети страни, да вземем за пример, е неразрешен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР