Пореден спор как и кога трябва да се носят предпазни

...
Пореден спор как и кога трябва да се носят предпазни
Коментари Харесай

Депутатите влязоха в спор трябва ли да се носят маски в парламента

Пореден спор по какъв начин и по кое време би трябвало да се носят защитни маски имаше през днешния ден сред депутатите. Поводът този път бе имитация на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че даже в пленарна зала не всички съблюдават ограниченията . Министърът отговаряше на запитване на Българска социалистическа партия,.
В самото начало, когато стартира епидемията, казахме, че тази борба ще се завоюва с разсъдък, разсъдък и дисциплинираност. Не съм уверен, че някои от трите гаранции за триумф ние съблюдаваме на 100 %, обърна се Ангелов към депутатите.

 Акции за маски в кв. Западен парк - контрольори бавят транспортните средства Акции за маски в кв. " Западен парк " - контрольори бавят транспортните средства
Групи от проверяващи, състоящи се от чиновници на общинска полиция, полиция и контрольори ревизират пасажерите за маски и билети от пос...
Председателстващият съвещанието Валери Симеонов също прикани народните представители да са с маски и цитира и 15 умряли.
Депутатът от левицата Георги Свиленски разяснява, че заповедите на министъра са двузначни и по този начин и не станало ясно дали би трябвало да се носят маски в пленарна зала . По думите му от отговор на министъра станало ясно, че Народното събрание е постройка с следен достъп и надлежно не е публично място.

Свиленски изиска от РЗИ да анулира всички наказания против депутатите за неносене на маски и
 Здравният министър: Прищявка е да не искаш да носиш маска Здравният министър: Прищявка е да не искаш да носиш маска
" Ще завишим контрола в пространствата на закрито, където би трябвало да се носят маски. Няма да се затварят градове и учебни заведения. А повода з...
" Не мога да се съглася, че здравното министерство не приема съответни и навременни дейности против ковид. Епидемията в нашата страна е следена, а системата е обезпечена с инсталация, консумативи и лекарства ", обърна се Ангелов към социалистите.
Преди това Корнелия Нинова изиска да бъде обновен националния проект за подготвеност за грипна зараза, с цел да има ред, предвидимост и виновни лица в държавното управление и да не се позволява суматоха и безпорядък. Тя уточни, че няма пояснение за какво този проект не е бил прибавен през март и април.
Здравният министър обаче отвърна, че това е проект за деяние при грип, а в този момент става дума за нова зараза, за която в науката има над 40 000 изявления, които са разнопосочни. Ангелов добави, че непрекъснато се гледа този народен проект, с цел да се види какво може да се приложи от него.
По отношение на организацията на здравната система - в България има задоволително кревати и здравна инсталация за лекуването на всички жители. В лечебните заведения в страната, където имаме усложнения, сме подхванали съответни дейности. България има безспорна обезпеченост на лекарства на национално равнище, както и медицински консумативи – маски, калцуни, костюми, сподели проф. Ангелов и посочи, че запасите ще стигнат най-малко за 5-6 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР