Пореден случай на починал пред болница пациент. Става дума за

...
Пореден случай на починал пред болница пациент. Става дума за
Коментари Харесай

Последните думи на мъж, починал в линейка: Бойко, нали обеща, че никой няма да умре пред болниците

 Пореден случай на умрял пред болница пациент. Става дума за 77-годишен мъж, който умрял в кола за спешна помощ пред лечебното заведение в Елхово. Това е станало още преди месец - на 14 ноември, само че чак през днешния ден околните му се престрашават да застанат пред камерата на бТВ и да опишат какво се е случило. 

Всичко стартира в ямболското село Окоп. В началото се разболяват всички от фамилията, с изключение на въпросният мъж. Той е претърпял сърдечна интервенция, месец преди този момент и съгласно роднините му се възстановил бързо. 

След като станало ясно, че и той се разболява от COVID-19, е подложен под лекарско наблюдаване.

Няколко дни по-късно мъжът се утежнява и роднините му викат кола за спешна помощ, която да го закара до болничното заведение в Елхово. Там обаче - места няма. Междувременно шефът на болничното заведение е подал оставка, тъй като медицинският му личен състав е болен и няма кой да работи в Коронавирус отделението. 

Никъде другаде в Европейски Съюз хора не издъхват на стълбите пред болница

Мъжът остава в колата за спешна помощ, при него слизат двама лекари. Те установяват, че би трябвало да се сложи на уред за вентилация. В тази болница подобен няма. 

Синът на умрелия - Иван Панайотов, споделя, че тогава стартира и дългото звънене из околните лечебни заведения. Накрая въпреки всичко място за татко му се намира - в ямболската болница. 

" Нормално ли е, до момента в който пациентът е в колата за спешна помощ, да звъним още веднъж на 112 и да търсим помощ. Баща ми с цялото си схващане, борейки се със задуха си споделяше: Бойко нали даде обещание, никой да не умира пред лечебните заведения, казва синът му.

Според кмета на Елхово инспекцията на случая не зависи от него, а от " съответните здравни управляващи ".

" Очаква е разискване на проблемите в болничното заведение, които са свързани с заболели лекари. Няма по какъв начин да се лекуват пациенти с Коронавирус, насочват се към Ямбол. А откакто беше решено на медицински съвет да се отворят 18 спомагателни кревати за заболели от ковид, стана ясно, че личният състав не е задоволителен ", изясни пред малкия екран той.

Роднините на умряли ще си търсят правата по правосъден път и към този момент са подали сигнал до Министерството на здравеопазването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР