Пореден случай на непредизвикана агресия към кучета възмути социалните мрежи.

...
Пореден случай на непредизвикана агресия към кучета възмути социалните мрежи.
Коментари Харесай

Шофьор опита да прегази две бездомни кучета, удари едното

Пореден случай на непредизвикана експанзия към кучета възмути обществените мрежи. Случаят е от Русе. Зрител на NOVA, който се грижи за кучетата в региона, изпрати сигнал. От охранителни камери в индустриална зона се вижда по какъв начин водач се пробва да прегази две лежащи на улицата кучета и съумява да удари едното.

Ивайло Цонев чува кучешки писък, изтичва на улицата и вижда животното със строшен заден крайник. Видял и отдалечаващата се кола на причинителя. Казва, че кучетата са бездомни, само че хората в близост се грижели за тях.

„ Кучето беше доста уплашено, избяга. Търсихме го до вечерта, на сутринта се върна и пристигна. Със съдействието на Общински подслон го хванахме, тъй като беше доста уплашено и го заведохме на доктор ”, сподели Ивайло Цонев. Той изясни, че блъснатото животно към този момент е оперирано и му е подложен имплант в крайници.

Според Жени Попова, която е шеф на Общински подслон за безстопанствени животни в Русе, законът е доста добър, само че не се ползва в цялостната му целокупност. Тя моли за използване на оптималните присъди за сходни действия, а точно затвор. „ Това ще бъде като превантивна мярка за последващи такива обстановки ”, счита Попова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР