Пореден случай на жестоко нападение от куче посред бял ден

...
Пореден случай на жестоко нападение от куче посред бял ден
Коментари Харесай

Куче нахапа жена и домашния ѝ любимец в София

Пореден случай на грубо нахлуване от куче измежду бял ден в София. Пострадали са жена и домашния ѝ любим, които са със съществени контузии вследствие на голям брой ухапвания. Случаят още веднъж повдига на дневен ред въпроса, има ли ясни правила кои кучета би трябвало да са с намордник и какви са глобите за стопаните, оставили без контрол любимците си.

Кучето нападател е било завързано на остарял пън, до момента в който собственичката му пазарувала в прилежащия магазин. Нападнатата жена още е в потрес. Тя е с дълбоки рани по ръцете, кучето ѝ е с увреждания по трахеята, опашката и ушите.

От Столичния инспекторат разясняват пред Нова телевизия, че всекидневно се вършат инспекции дали се съблюдават разпоредбите при извеждането на домашни любимци и дали кучетата са с каишки. От началото на годината са тествани 400 притежатели в столицата, формирани са 7 акта за нарушаване.

В четвъртък по обед Християна излиза с кучето си на същото място в квартала, на което към този момент от 5 години го разхожда.

„ Видях, че зае нападателна поза и взех решение да мина на отсрещния тротоар, сега, в който прекосих улицата, то изскочи всред колите, захапа кучето ми за якето, откъсна го от мотива, на който го водих и го повлачи по улицата. На момента се хвърлих, с цел да го изтръгна от захапката на кучето, при което кучето към този момент се захвърли върху ръката ми и увисна на нея. Многобройни са раните. Трудно движа пръстите си ”, описа Християна Милчева пред Нова телевизия.

Преминаващи по улицата хора се втурват да оказват помощ на Християна. Собственичката на кучето също чува писъци и излиза - това демонстрират записи от видеокамери в магазина.

„ От магазина изскочи един мъж, който се притече на помощ. След това излетя и дамата, по-късно разбрах, че е стопанката, които се пробваха по всякакъв начин да го овладеят и завържат. В момента, в който бях избавила кучето си, влязох в прилежащия магазин да се скрия. Видях, че кучето към този момент е вързано и излязох да се прибирам, само че то още веднъж се отскубна и потегли да ни атакува. Тогава други хора се притекоха на помощ, направиха жив щит към мен, с цел да съумея да вляза в един вход ”, описа Милчева.

  Кучето трябвало е да бъде с намордник. „ Беше от едрите породи, съгласно мен бойно куче. То в действителност се държеше като полудяло ”, споделя пострадалата. Дала е показания в столичното 1-во районно ръководство, не е потърсена от стопанката на кучето.

„ От честен дълг желая да предпазя всички живеещи в квартала и не желая да има сходни случки, тъй като минават деца, оживено е, това е регион, обвързван с учебно заведение. Надявам се институциите да си свършат работата ”, сподели Християна Милчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР