Пореден случай на агресия срещу медицинско лице във Враца. Баща

...
Пореден случай на агресия срещу медицинско лице във Враца. Баща
Коментари Харесай

Пореден случай на агресия: Защо баща е ударил медицинска сестра във Враца?

Пореден случай на експанзия против здравно лице във Враца . Баща на 8-годишно момиченце е блъснал в лицето медсестра . Това се е случило, откакто е бил препратен от частна към държавната болница за проучвания и настаняване.

Потърпевшата е била в Спешния център и е пособия за спасяването на хора в доста тежко положение – един в кома, а различен с белодробна емболия, изясни дежурната сестра за „ bTV “.

Родителят пък разяснява, че щерка му е била с температура над 39 градуса , която не се е влияела от лекарства. До спора се е стигнало, откакто не е намерил здравното лице на регистратурата. По думите му чакали най-малко 10 минути като паралелно звънели на звънеца.

„ На десетата минута се появява една сестра и я попитахме да влезе да викне някой. Тя сподели: „ Аз не съм от този бранш “. Влезе, споделиха: „ Да чакаме, когато си свършат работа, тогава ще дойдат “. “

След 5 минути сестрата от регистратурата е излязла от отделението . На бащата му е забавно каква работа има рецепционистката в шокова зала. По думите му тя се е появила, тъй като са звънели непрекъснато и се е развикала за какво го вършат.

„ Казвам: Има дете за хоспитализация, а тя отговори: Ще го хоспитализирам, в случай че желая. Така ми отговори, има очевидци. Започна да се държи надменно, право в лицето ми се завря и аз не знам по какъв начин съм реагира. Възможно е да съм я блъснал. И се държи все едно, че е някъде на полето, а в този момент обяснете ми това обикновено ли е? “

Полицейски чиновници са потушили абсурда. Колегите на потърпевшата са възмутени от случилото се. Те споделят, че през почивните дни спешно-приемното поделение е доста натоварено, а дефицитът на медици продължителен . Дежурният доктор доктор Теодора Генова изясни:

„ Регистраторката също е здравно лице и се случва да оказва помощ в обработката на пациентите. Колкото и да си обиден, не е целесъобразно, не би трябвало да посягаш на здравно лице, тъй като минимум това лице не е отговорно за тази обстановка и за това, че няма личен състав. “

Видеокамерите пред отделението са запечатали случая. Ударената разяснява, че момиченцето не е било в незабавно положение , само че все пак е било прието в болница. Доктор Генова прецизира, че положението ми е било положително общо, имало е болежка в ухото, а температурата – 37,1 градуса.

Бащата твърди, че сега щерка му е на системи , и ма проблеми с дишането и температура , която не се въздейства. Той споделя, че не се усеща отговорен и прибавя:

„ Има една остаряла българска сентенция – каквото повикало, такова се обадило. Ако има някакъв проблем и не им харесва да работят, чантичките и да си вървят. “

Пострадалата счита да си търси правата си в съда .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР