Пореден случай на агресия сред младежи. Ученичка е била нападната

...
Пореден случай на агресия сред младежи. Ученичка е била нападната
Коментари Харесай

Защо се стигна до поредния случай на брутално насилие над ученичка?

Пореден случай на експанзия измежду младежи. Ученичка е била нападната брутално от свои връстници. Сцената е снимана от техен съученик, а на фрагментите се вижда по какъв начин няколко девойки и момчета на възраст сред 15 и 18 години унижават, наскърбяват и удрят неведнъж момичето.

Кадрите бяха публикувани и в обществените мрежи и предизвикаха редица мнения, а по-късно видеата бяха свалени от мрежата.

Виновните възпитаници към този момент са открити, а по случая работят полиция, прокуратура и всички ангажирани институции в областта на образованието.

„ Преди ден в едно от районните ръководства във Варна беше подаден сигнал от директорка на учебно заведение, която ни даде тези видеоклипове и въз основа на тях сътрудниците образуваха досъдебно произвеждане за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди ", заяви в предаването  " Здравей, България " по NOVA Светла Златева, представител на ОДМВР – Варна.

По думите ѝ фамилията на жертвата досега не е подало сигнал до полицията.

„ Веднага, откакто сигналът беше подаден, беше открито и кои са учениците. Те към този момент бяха на привикани за сведения в районното ръководство дружно с родителите си. Няма данни те да са проявявали експанзия различен път, само че това, което се следи сега в обществените мрежи, е, че има голяма експанзия в обществените мрежи от страна на техни съученици, закани и издание на персонални данни. В тази връзка желая да припомня, че всичко това е подсъдно ", добави Златева.

Все още са разнообразни мненията, които учениците показват при въпроса каква е повода да се стигне до принуждение.

„ След като разбрахме за случая, уведомихме Държавна организация за протекция на детето. Назначени се инспекции по случая. От през днешния ден психолози от Националната мобилна група са в учебните заведения и ще стартират спешно консултиране с учениците, които са взели участие в това действие ", разяснява началникът на РУО – Варна Ирена Радева.

По думите ѝ специалисти от Детска педагогическа стая ще влязат във всички образователни заведения в морската ни столица с превантивна цел, тъй че последващи сходни прояви на експанзия да бъдат избегнати.

Според Радева насилието в учебните заведения фактически се усилва като наклонност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР