Пореден скандал, свързан със службите ни, се завихри последните дни.

...
Пореден скандал, свързан със службите ни, се завихри последните дни.
Коментари Харесай

САМО В BNEWS: Скандална снимка на Борисов с издирван международен измамник! ГДБОП едва-едва призна за случая!

Пореден скандал, обвързван със службите ни, се завихри последните дни. Огромен удар против финансовите измами, в който е взел участие редом с австрийските и немските служби ГДБОП, при цялостна медийна тишина.

Без нито едно публично известие, без гръмка конференция за разкритата машинация с бинарни варианти. На фотография с главния лъжец в схемата грее министър председателят Бойко Борисов, дружно с равин Йосиф Саломон в кабинета на министър ръководителя.

Според онлайн изданието „ Файненшъл телеграм” фотографията е от март 2018 година, пуснал я е в своята фейсбук страница равин Йосиф Саломон, представител на ортодоксално еврейско религиозно течение в София.

„ Човек може да се учуди по какъв начин макар многото свидетелства за неговата кибер незаконна активност, той още не е обезпокояван от службите в България. Добре, има явен отговор на този въпрос: Гал Барак харчи доста пари да подкупи управляващите и техните чиновници. Нещо повече – той има близки връзки с равина Йосиф Саломон в София. Тази връзка е с най-голяма значимост за предпазването на „ Вълка от София” и неговия отбор”, написа още „ Файненшъл телеграм”.

Публикацията на "Файненшъл телеграм” е от 3 ноември 2018 година

„ Гал БАРАК, Вълкът на София, е един от основните играчи на противозаконната световна промишленост за бинарни варианти, движени най-вече от израелски артисти, показва Симона Уайнингъл от Times of Israel.

В момента БАРАК се намира в София, където работи като шеф и принципал зад оператора boiler room, или преведено на български „ котелно помещение “ E&G България и доста нелицензирани и затова противозаконни платформи за търговия. Човек може да се чуди за какво, макар многото доказателства за неговата киберпрестъпност, той към момента не се тормози от правоприлагащите органи в България. Е, има явен отговор на този въпрос: Гал БАРАК харчи доста пари, с цел да подкупи управляващите и техните чиновници. Освен това той има близки връзки с равина в София - Йосеф Саламон. Последната връзка е от изключителна значимост за отбраната на Вълка на София и неговия екип. “, установи още “ Файненшъл телеграм”.

Припомняме, че откакто стана известно известието от непознатите медии - австрийската полиция заяви на 26 февруари, че е разкрила онлайн финансова комерсиална машинация, чиито жертви в Европа по първична оценка са ощетени с към 100 милиона евро, българските служи продължаваха да мълчат.

Операцията е употребила измамнически платформи в интернет, претендиращи, че търгуват с задгранична и криптовалута, както и с високорискови финансови принадлежности, известни като бинарни варианти.

Смята се, че жертвите са няколко хиляди европейци, посочи австрийската Федерална престъпна полиция, представена от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Схемата е била обект на следствие от средата на 2017 година и се счита, че е употребила имейли, обществени медии и даже лични прът центрове, с цел да доближи до жертвите си.

Австрийските управляващи са първите, които разкриват уебсайтовете, а огромна част от инфраструктурата, употребена от мрежата, е в България и в Чехия.

Международен взаимен проверяващ екип е координирал следствието с българската и чешката полиция. В края на януари и началото на този месец в България е имало няколко спецакции, в които бе арестуван "основен обвинен " и са иззети 6-цифрена сума и няколко терабайта данни.

Проверка на уеб страницата на ГДБОП обаче демонстрира, че сходна акция не е била оповестена на медиите и обществеността. Наркотици, мигранти, ТЕЛК, оръжия да, само че не и сходна огромна разрушена скица за измами с бинарни варианти.

Мълчанието на службите стартира лека-полека да минава в говорене - частично бе изплюто камъчето, че арестувания за случая израелец се споделя Гал Барак, който имал доста компании в България.

Едва през днешния ден, изпратен в БТВ, комисар Явор Колев, шеф на отдел „ Киберпрестъпност “ накаря изплю камъчето и призна, че България е била логистичен мегацентър за киберизмами за така наречен бинарни варианти. Чрез тези действия са добити над 100 милиона евро. Измамата е оперирала в няколко страни.

„ Такива финансови интервенции се правят в международен мащаб, само че тази търговия до крайни клиенти беше неразрешена от Европейския орган за финансовите пазари да се прави до крайни консуматори, тъй като е обвързвана с доста измами”, разясни Колев.

Комисар Колев изясни, че са създавани уеб сайтове, които са давали опция да се залага на бинарни варианти. Те всеобщо се популяризират в интернет и оставят усещането у потребителите, че могат елементарно да удвоят посредством капитали своята инвестиция. Отделно се основават колцентрове, които се обаждат на потребителите и ги приканват да правят вложения на бинарни варианти.

"Създава се акаунт и след това всеки клиент вижда, че му се удвоява облагата, само че когато към този момент няма какво да заложи, му се споделя, че е изгубил всичко, тъй като бинарните варианти са трансформирали съотношението си ", изясни началникът на отдел „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП.

Ръководителят на незаконната група Гал Барак, именуван още "Вълка от София”, няма закононарушения на територията на България, само че по тази причина се прави взаимна работа с Германия и Австрия, които също са пострадали, с цел да се обясни всичко към личността на „ инвеститора”, пояси Колев и стана ясно, че антимафиотите са били пределно наясно с кого си имат работа, само че не са обелили и дума по тематиката.

Самите чиновници в колцентровете не са знаели, че правят измами, добави той и означи, че има стотици такива колцентрове у нас.

И без да навлиза допълнително детайлности по по този начин неприятния очевидно за нашите служби случай, Колев трансферира тематиката към други измами в интернет, свързани с децата и дамите.

Докато вървят откъслечните пояснения по тематиката, „ 24 часа “ разгласява материал, в който се показва, че Гал Барак е задържан на границата със Сърбия при опит за избяга.

Преди това обаче Софийският областен съд е освободил евреина с домакински арест, тъй като страдал от тежка множествена склероза.

Барак е бил задържан на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина на 29 януари т.г., още веднъж цялостна тишина по тематиката. При инспекция на документите му се оказало, че е търсен в шенгенската осведомителна система. Затова граничарите незабавно го задържали.

И по този начин Барак го чака екстрадиция в Австрия, търсен от шенгенската осведомителна система, само че съдът решил, че е за домакински арест.

Странното безмълвие на службите евентуално можеше да продължи и поради фотографията на премиера с измамника, която поражда стотици въпроси, в случай че не се бяха разприказвали австрийските служби и не се бяха намесили в следствието на Барак.

Справка в Търговския указател демонстрира, че израелецът е с присъединяване в седем компании в България, като някои от тях са клонове на непознати компании.

Остава неприятният въпрос за какво министър председател е на фотография с търсен от шенгенската система нарушител, а ГДБОП мълчи за акцията по разтрошаване на схемата, при която са ужилени стотици души на българска територия?!

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР