Пореден руски обстрел по градове в Украйна. Този път като

...
Пореден руски обстрел по градове в Украйна. Този път като
Коментари Харесай

Украйна е поразила с дронове две руски военновъздушни бази

Пореден съветски обстрел по градове в Украйна. Този път като отмъщение заради удари с дронове по две военновъздушни бази навътре в Русия. Президентът на Украйна Зеленски съобщи, че е имало 4 жертви при обстрела на 5 декември. 

Това е останало от регион в Запорожка област на Украйна, откакто Русия изстреля 70 ракети към страната в понеделник. Според Киев " множеството " са били свалени, макар че Москва твърди, че е поразила всичките си цели. 

Украинският президент Володимир Зеленски направи трагична равносметка.
Всяка свалена съветска ракета е съответно доказателство, че терорът може да бъде надвит. Но, за жалост, към момента не можем да дадем цялостна сигурност на нашето тебе – имаше няколко попадения. За страдание има жертви – четирима убити при съветските удари. Съболезнования към техните фамилии и другари.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Ударите още веднъж доведоха до нарушавания в електропреносната мрежа на Украйна, този път и прилежаща Молдова бе наранена. Лвов бе един от градовете, потънали в мрак.

" Невъзможно е да свикнеш с нещо сходно, само че можеш да се адаптираш. Хората могат да се приспособят към всичко. Имаме фенерчета и зарядни устройства – всичко, от което имаме потребност в тази обстановка ", споделя жителят на Лвов Андрей.

Междувременно Украйна е поразила с дронове две съветски военновъздушни бази. Безпилотните летателни средства са изхвърчали от украинска територия и са унищожили минимум два самолета на едно от летищата, оповестява в. „ Ню Йорк таймс “.

Москва упрекна Киев за офанзивите.
Въпреки опитите на киевския режим да попречи на бойната работа на съветската далечна авиация с терористичен акт, към 15:00 ч московско време беше нанесен масиран удар с високоточна авиация и оръжия с морско базиране по цели от отбранителния комплекс, информационни, енергийни и военни уреди на Украйна.
ген. Игор Конашенков, представител на МО на Русия

Междувременно фамилии не престават да изоставен Херсон поради непрекъснатия обстрел на съветските сили. Врагът е ситуиран напълно близо – от другата страна на река Днепър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР