Пореден рекорд в цената на тока е регистриран на .

...
Пореден рекорд в цената на тока е регистриран на .
Коментари Харесай

Рекордна цена на тока у нас. Бивш депутат зове държавата да вземе мерки

Пореден връх в цената на тока е регистриран на. На сегмент “Ден напред ” за доставка - 18 октомври, цената е 445,65 лв. за мегаватчас. Най-високата цена на електрическата енергия, търгувана в сегмента “Ден напред ” е реализирана в 19 - 20 часа - 616,68 - 625,95 лева за MWh при количество от 2194,9 - 2228,5 MWh. Преди това в 9 часа постигнатата цена също остава висока - 599,31 лева за MWh.

 Правителството, бизнесът и синдикатите се събират поради цените на тока и природния газ Правителството, бизнесът и синдикатите се събират поради цените на тока и природния газ
Днес президентът Румен Радев ще бъде хазаин на кръгла маса в резиденция „ Бояна ” на тематика „ Мерки за решение на пробле...

Във вторник синдикати и работодатели излизат на общ митинг против неналичието на ограничения от страна на служебното държавно управление за подкрепяне на бизнеса поради фрапантното повишаване на електрическата енергия. Единственото заричане до момента е за обезщетения от 50 лв. на мегаватчас, само че компаниите ще получат парите едвам следващата година. Тепърва се обмисля и сключването на двустранни контракти на огромните предприятия с НЕК и АЕЦ “Козлодуй ”, само че и по тази мярка няма решение. По този мотив някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев написа във фейсбук:

Цена на ел.енергията на борсата ни за на следващия ден: 445.65 лева./мвтч. НУЛА ограничения. Чакат да банкрутират всички ли? Правителството би трябвало неотложно да забрани износа и да наложи мораториум на банковите заеми.

Не е време за туткане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР