Пореден разнобой се очертава в управляващата коалиция - този път

...
Пореден разнобой се очертава в управляващата коалиция - този път
Коментари Харесай

Пореден разнобой се очертава в управляващата коалиция - този път за маските на закрито

Пореден разнобой се обрисува в ръководещата коалиция - този път по тематиката дали да остане носенето на маски на закрито след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура от 1 април.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31128
" Няма по какъв начин да подкрепим оставането на носене на маски на закрито. Нашата позиция е била повече от безапелационна през цялото време на рецесията ", това сподели за " Твоят ден " проф. Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ.

Той направи коментара си във връзка предлагането на шефа на здравната комисия в Народното събрание доцент Антон Тонев от " Продължаваме промяната " носенето на маски на закрито и в градския превоз да остане след отпадане на епидемиологичната конюнктура. За това се плануват промени в закона.

Мерките у нас в никакъв случай не са били съответни на действителната обстановка в страната, а са се следвали модели извън, разяснява проф. Чорбанов.

" Няма по какъв начин да подкрепим предоставяне на пълномощия на здравния министър, при прекъсната изключителна епидемиологична конюнктура, да трансферира отговорността на РЗИ да взема решения за използване на ограничения. Няма нужда от тези ограничения ", безапелационен е проф. Чорбанов.

За него районните здравни управляващи по-скоро биха се подсигурили излишно с въвеждането на строги ограничения при минимален симптом за повишение на заболеваемостта от Коронавирус.

" Не би трябвало да им се делегират тези права по тази форма и по този метод, откакто към този момент не сме в изключителна епидемиологична конюнктура. Ако има тежка обстановка и развиване, решението за по-строги ограничения ще се вземе на високо равнище и тогава РЗИ ще могат да вземат решение локално ", счита проф. Андрей Чорбанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР