Пореден протест затваря пътя за Златни пясъци в неделя, става

...
Пореден протест затваря пътя за Златни пясъци в неделя, става
Коментари Харесай

Протестиращите от Чайка затварят отново пътя за Златни пясъци в неделя

Пореден митинг затваря пътя за Златни пясъци в неделя, излиза наяве от писмо, изпратено до Varna24.bg . Публикуваме информацията без редакторска интервенция:

" Граждански съвет за развиване на кк “Чайка ", който бе основан при започване на февруари 2022 г поради безобразното положение на инфраструктурата в региона, Ви осведоми, че на 29-и май (неделя), тъкмо в 11.00 часа ние, живеещите в м-ст “Ален мак " и кк “Чайка " ще затворим пътя Варна - Златни пясъци, след отбивката на “Слънчев ден ".

Гражданският ни митинг е четвъртият от началото на годината и има за цел да постави завършек на административния геноцид, на който от години близо 10 000 варненци сме подложени.

Благодарение на нашата твърда решителност и кардиналната поддръжка, която ни оказвате, в навечерието на третия митинг (на 10 април 2022 г) Община Варна призна проблемите в региона с оповестяването на проект за главен ремонт на следните улици: ул. " Петър Попов " - от пътен възел с бул. " Княз Борис I " до кръстовище с ул. " Семьон Дежньов ", - I-ви етап; ул. " Проф. Петър Ников " - в сектора от ул. " Петър Попов " до ул. " Боян Бъчваров " ; ул. " Янко Славчев " - от спирка " Варненски свободен университет " до ул. " Атанас Липчев " ; ул. “Инж. Цаню Цанев "   - в сектора от ул. " Янко Славчев " до ул. " Атанас Липчев ", както и възобновяване на панорамния път Варна – Златни пясъци и сектора от път VAR1082, попадащ в обсега на свлачище " Трифон Зарезан ". В

Заложен за ремонт бе и общински път VAR1082 от км. 0+000 (кръстовище с път I-9) до км. 1+700.

Ние, живеещите от години сред дупки, кръпки и най-голямото свлачище в страната ( “Трифон Зарезан " ), приехме този знак от страна на Общината като началото на края на нашите неволи и рисковия тип на региона ни.

Няколко дни по-късно обаче още веднъж се оказахме в насилствена подготвеност да излезем на улицата и да протестираме, откакто стана ясно, че със своя заповед от 4 май 2022 г регионалният шеф Благомир Коцев е спрял осъществяването на решението за обезпечаването на пари и стартирането на ремонта на улиците в кк “Чайка ".

Упорството, с което регионалният шеф отхвърля да разреши Варна да има гласуван бюджет, с цел да може жителите да живеят в естествена и сигурна среда, намираме за демонстрация на последна безнаказаност и ни кара да се усещаме като заложници на междуинституционален спор с политически привкус - позиция, в която като жители и данъкоплатци, отхвърляме да бъдем поставяни.

Затова в неделя още веднъж сме на митинг - в 11.00 часа, на отбивката след кк “Слънчев ден ". Ще затворим пътя за Златни пясъци и ще покажем, че отхвърляме да бъдем заложници на котерийни боричкания и междуведомствени войни.

Позицията си сме изпратили публично и до ръководителя на Общински съвет - Варна ", гласи информацията, изпратена до медията ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР