Пореден протест срещу застрояването в София - този път живеещите

...
Пореден протест срещу застрояването в София - този път живеещите
Коментари Харесай

Протест срещу застрояването на междублоково пространство в кв. "Обеля"

Пореден митинг против застрояването в София - този път живеещите в кв. " Обеля " се оповестиха против изливането на бетон в междублоково пространство до бл. 260.



Мария Лакова, която ни алармира за казуса, описа, че стремително предходната седмица за 40 минути теренът е бил ограден.

Решени сме още веднъж да протестираме, не е единственото място в квартала, е планувано да бъдат застроени. Инфраструктурата не разрешава всички тези градежи - къде ще учат всички деца, детски градини, разяснява Лакова.

Пред Българска национална телевизия Стефка Иванова, юрист на вложителя, сподели, че няма нарушаване на закона, нито на нормите, които разрешават застрояването на терена, всички документи са съгласувани с администрацията на общината. Правени са инспекции, те не са открили нарушавания, сподели Иванова. Допълни, че в случай че им бъде препоръчана подмяна с различен терен, ще преценяват дали е в техен интерес, само че досега тематиката не е била обсъждана.

Главният проектант на регион " Връбница " Симеон Симеонов съобщи, че инспекция е установила, че не се засягат терени от зелената система. Към сегашния миг разрешението за градеж е в действие, сподели Симеонов.

***Сн. БНТ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР