Пореден протест срещу руските военни действия в Украйна се проведе

...
Пореден протест срещу руските военни действия в Украйна се проведе
Коментари Харесай

Протест срещу военните действия в Украйна, поискаха и оставката на Янев

Пореден митинг против съветските военни дейности в Украйна се организира в София. Демонстрантите настояха и за оставката на министъра на защитата поради изявленията му от последните дни по тематиката.

„ България би трябвало да има доста по-адекватна и смела позиция. Призоваваме управлението на страната ни Народно събрание, Министерски съвет и президента да са по-смели в бг народен интерес. Не сме в приятелско отношение в НАТО и Европейски Съюз ние сме НАТО и Европейски Съюз. Българската позиция би трябвало да е по-смела. “, това съобщи за Tribune.bg политологът Момчил Дойчев, член на Атлантическия съвет в България.

„ Недопустими са думите на Радев за Крим. Това никой водач не си разреши да го споделя “, добави той.

„ Путин ще нахлуе във всички страни отвън НАТО. Няма да се спре. “, съобщи още Дойчев.

По думите му, в случай че не е почнала, то следва и стартира и кибервойна.

„ Радев Шикалкави и се държи несъответстващо към този момент втори мандат. Той пасивно и интензивно поддържа този режим. Янев е негов прислужник и тези негови думи, по тази причина му желаеме оставката “, добави Васил Данов, капитан първи сан от запаса, преден на Атлантическия съвет.

„ Украйна има един комшия агресор – Руската Федерация. Тя не съблюдава никакви спогодби. Още през 2014 година влезе в нашата територия. Финансира ДНР и ЛНР. Путин няма да спре дотук. Ако човечеството допусне това ще стане 3-та международна война. Той държи нуклеарно оръжие. Путин желае да вземе и нуклеарните централи, а Украйна се пробва да ги пази. Ако това се случи, „ Чернобил “ няма да нищо на фона на това, което следва. “, това разяснява пред кореспондент на Tribune.bg Олена Коцева, ръководител на украинските сдружения в България.

Напрежение пред Президентството се надигна, след появяването на Боян Расате.

„ Иво Инджев и Атлантическия съюз нямат място тук. Какво са създали за хората в Украйна “, попита Расате.

Демонстрантите го освиркаха и той изясни за какво е там.

„ Ние сме тук, с цел да подкрепим националистите в Украйна. Ние поддържаме украинската независимост, никой няма право да спекулира със свободата и страданията на тези хора. “, съобщи Расате.

Той освиркан и овикан: „ Расате, нямаш място тук “.

Боян Расате беше изведен от митинга от органите на реда.

„ От доста години съм обвързван с Украйна. Пътувам постоянно. Тук съм! Вързах се при започване на тази седмица с един от последните полети. Дойдох в този момент, с цел да изкажа моята поддръжка. Врагът, който се пробва да завладее страната все в миналото ще се отдръпна. “, съобщи пред Tribune.bg един от стачкуващите - Филип.

„ Искам да направя един зов за 3 март към българите, да запазят историята. Русифил не значи да подкрепяш Путин, значи да обичаш културата, свободата на народа. Аз съм русофил, само че съм срещу Путин. Запазете паметта на бойците. “, прикани Петър Танев.

„ Тук съм от съпричастност. Тук съм против агресора и неговото безумство. Тук съм против семитизма. Подкрепям украинския народ “, съобщи Мариана Мезаяс.

Протестът е против съветската военна инвазия, и е с апел за помощ от страна на НАТО и Европейски Съюз. Демонстрантите упорстват за по-голяма поддръжка към украинския народ, правдивост и ценене на интернационалното право.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР