Пореден протест против присъствието на бежанци и лагера в Харманли

...
Пореден протест против присъствието на бежанци и лагера в Харманли
Коментари Харесай

Харманли с пореден протест против бежанците и лагера

Пореден митинг срещу наличието на бежанци и лагера в Харманли провеждат от 18 ч. през днешния ден там. Инициативата е на общинския консултант Николай Георгиев, който разгласи гражданско протестно шествие със събирателен пункт в центъра на града пред хотела там.

Днес на територията на РПЦ и на град Харманли обитават над 1500 човеци, в огромната си част момчета и мъже сред 16 и 25 години, които по никакъв метод не подлежат на социализация и които по противозаконен метод са влезнали на територията на България. Нека с общи старания да покажем, че няма да поносим повече пришълци безотговорно и безнаказано да тормозят жителите на града, да правят похищения над дамите и децата на Харманли, разяснява Николай Георгиев.

И моли към митинга през днешния ден да се причислят и хора от близки обитаеми места. Той предлага и участниците в митинга да излязат с декларация, в която да посочат точни и ясни претенции към ръководещите сега и в бъдеще България. Сред настояванията са: в РПЦ Харманли да обитават не повече от 200 лица- фамилии с деца, вътрешната защита да се реализира от Групово дело „ Жандармерия “ и Групово дело „ Миграция “, вечерния час за лагера да бъде 19ч. и да се следи прецизно за спазването му, пребиваващи в лагера, които нямат право на бежански статут, да бъдат неотложно екстрадирани в страна на генезис, да бъде обезпечено непрекъснато здравно обслужване на територията РПЦ Харманли (в момента едно здравно лице обслужва центъра единствено 2 дни в седмицата), да стартира процедура за пренасяне на лагера отвън обитаемо място.

По време на протестното шествие ще обсъдим всички оферти от жителите на Харманли и ще подготвим декларацията, която ще бъде изпратена към всички държавни институции, осведоми Николай Георгиев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР