Пореден протест пред сградата на Общината в Перник ще има

...
Пореден протест пред сградата на Общината в Перник ще има
Коментари Харесай

Протест в Перник заради високите такси смет по селата

Пореден митинг пред постройката на Общината в Перник ще има на 26 май.! Срещу решението има 5000 подписа, заведено е и дело в съда.
Ето какво написа в отворено писмо до кмета на Перник Станислав Владимиров и до общинските съветници един от уредниците на митинга Георги Чернев:
" Отворено писмо до кмета на Перник и до Общинските съветници в Перник.
Здравейте,
на 26 май от 14:00 ч ще има Протест пред Община Перник против високите такси боклук в селата. Същият ден от 15:00 ч стартира следващото съвещание на делото в Съда в Перник. Това е повода митингът да бъде в работно време. Отново Ви поканвам да излезете и да се срещнете с протестиращите. Участниците в последния митинг бяха: 13 от Кладница, 3 Драгичево, 3 Батановци, 3 Студена и 1 Дивотино. Имаше и хора, които не познавам. Надявам се този път участниците да бъдат 100 - за толкоз сме уведомили Общината. И още нещо - неправилната методика за установяване на такса боклук в селата, която приехте като увеличихте 9 пъти промилите, докара до това, че сега Такса боклук в Кладница доближи равнища от 200/400/600 даже 900 лева? В същото време в града има такса от 40 лева, приблизително е 90 лева? Моля, тези жители, които желаят да поддържат митинга да носят писмата, които са получили от Общината. Има и села, в които такса боклук в този момент, след нарастването - да вземем за пример Лесковец, е от равнища от 60 лева Това е по този начин, тъй като такса боклук погрешно се пресмята на данъчна оценка, а не на действително количество боклук. Цената е 85 лв/тон. Направете си сметка сами какъв брой боклук би трябвало да генерира едно домакинство за 400 лева? Има и съставен елемент в тази такса боклук като миене, метене на улици, косене на трева, снегопочистване. Такива услуги по селата няма! Нека тези, които не са тролове, да се опитат да схванат защо протестираме и да се съгласят с нашето искане за понижаване в пъти на такса боклук, тъй че тя да не е 20 или 30 лева, само че никога не може да е повече от града, където има и други услуги т.е. такса боклук в селата би трябвало да е в диапазона 60-90 лева Как ще се реши това? Трябва анулация на решението на Общински съвет Перник и разговор с жителите в селата. Протестът ще успее.
P.S. Имам и въпроси като:
 Отново митинг против ударното нарастване на такса боклук за селата в Пернишко и спомен кой по какъв начин гласоподава Отново митинг против ударното нарастване на такса боклук за селата в Пернишко и спомен кой по какъв начин гласоподава
Днес, 19 май, в 16:00 часа ще има следващ митинг пред постройката на Общината в Перник. Причината - нарастването на такса боклук за селата...
1) Освен Перник и селата в пернишка обшина, кои други общини депонират на депото в Перник?
2) Каква е цената на звук?
3) Какви количества депонират? Каква е цената за семейства в тези общини и села? 4)Кога Община Перник ще извърши Закона за използване на правилото Замърсителят заплаща т.е. всяко домакинство да заплаща единствено действителното количество боклук, което е генерирало?
Георги Чернев, комендант на митинга. 21 май 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР