Пореден протест под надслов: Вън мафията от здравеопазването ще се

...
Пореден протест под надслов: Вън мафията от здравеопазването ще се
Коментари Харесай

Протест: Искат оставката на здравния министър и на директора на Пирогов

Пореден митинг под надпис: " Вън мафията от опазването на здравето " ще се организира в София.

Демонстрацията е проведена от фондация " Даная " -  няколко часа откакто новият здравен министър доктор Галя Кондева анулира заповедта за освобождението на шефа на болничното заведение доктор Валентин Димитров.

Отмяната на заповедта за освобождението на шефа на " Пирогов " беше оповестена в третия ден от встъпването на доктор Кондева на поста здравен министър. 

Сред причините за това първо нейно обществено деяние беше неналичието на открити злоупотреби и корупционни практики, които да постановат промяна на управлението на незабавната болница.

Д-р Валентин Димитров остана настоящ шеф

още при опита на някогашния здравен министър да го смени, като нападна в съда акта за освобождението си. Мандатът му изтича на 23 април. 

От фондация " Даная " реагираха на дейностите на министър Кондева със поръчка, че те демонстрират мощните зависимости и корупцията в бранша.

Участниците в днешния митинг още веднъж ще изискат освобождението на доктор Димитров поради голям брой нарушавания и на министър Галя Кондева, поради разпъването на чадър над шефа на " Пирогов ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР