Пореден протест организират работещите в строителните компании участвали в ремонта

...
Пореден протест организират работещите в строителните компании участвали в ремонта
Коментари Харесай

Нов протест на работниците от фирмите, ремонтирали АМ Тракия

Пореден митинг провеждат работещите в строителните компании взели участие в ремонта на автомагистрала " Тракия “. Става въпрос за сектора Чирпан-Стара Загора, който е в употреба от юли 2021 година

След четири митинга от август до в този момент и голям брой диалози извършени с всички вероятни институции, служащите ще стачкуват още веднъж пред Министерство на регионалното развитие на 10 декември. Исканията им остават непроменени.

Служителите на " Автомагистрали Черно море “ АД претендират да им бъдат изплатени 27 644 902. Става въпрос за заплатите на 810 индивида.

Към митинга се причисляват и чиновниците на " ИСА 2000 “ ЕООД. Неизплатените към тях средства са в размер на 18 892 732 лв., а пострадали са 427 служащи.

В писмо до всички институции в страната служащите напомнят какво е направено досега: " Внесохме заявления в Министерски съвет и Президентството, написахме голям брой писма и заявления до всички институции, имащи отношение към проблема ни. По предложение на служебния финансов министър господин Асен Василев в решаването му беше включена и Българската банка за развиване, с управлението на която се организираха няколко срещи, само че досега нямаме формален отговор на нито едно предложение, с изключение на безапелационния отвод на " Автомагистрали “ ЕАД да вземат участие в договорка за изкупуване на вземанията от ББР, в случай че нашите работодатели са поели заплащането на всички финансови разноски по договорката, което значи, че нито една държавна институция няма да бъде натоварена с спомагателни разноски. И все още Агенция " Пътна инфраструктура “ отхвърля да одобри писмено осъществената работа посредством сключване на документите за строително-монтажните действия ".  

Хората са безапелационни:

" Търпението ни е изчерпано. Синдикалната организация няма да допусне всеобщи съкращения и освобождение на личен състав заради това, че Министерство на регионалното развитие и неговите структури не вземат решение един проблем към този момент половин година! Цената на бюрократичните пречки няма да я заплащат служащите и експертите в сдружението.

Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума към сдруженията въз основата на това, че бяха осъществени всевъзможни инспекции, без да са установени нарушавания при активността ни, и компаниите не са от тези, които са получили предплатени суми по ин хаус процедурите ".

Служителите от двете строителни компании приканват виновните институции да не оставят тях и фамилиите им без средства в навечерието на най-светлите празници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР