Пореден протест на украинската общност се провежда днес в Пловдив,

...
Пореден протест на украинската общност се провежда днес в Пловдив,
Коментари Харесай

Не на войната и украински песни огласиха пл.Централен

Пореден митинг на украинската общественост се организира през днешния ден в Пловдив, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Около 20 протестиращи се събраха в 18.00 часа на пл. " Централен ". 

За следващ път украинци и свободни жители в Пловдив стачкуват против войната в Украйна с искане за прекратяването й. Присъстващите на митинга споделиха пред камерата на Plovdiv24.bg . Хората пяха украински песни и скандираха " Стоп на Путин " и " Не на войната ".

" Роднините ми от Запорожие претърпяват най- ужасните моменти в живота си, само че по- неприятното е, че започват да привикват с всичко това. Искам войната да свърши допустимо най-бързо. ", споделя украинка за всичко протичащо се с роднините й в Украйна.

Оксана от Киев споделя: " Трудно ми е да пребивавам, мъчно е да виждам хората по какъв начин съществуват умерено без да си дават сметка за това, което действително се случва в Украйна. Подкрепата, която получава Украйна в международен мащаб не е задоволителна. 109 деца са убити! Има доста хора, които умират от апетит, от ракети и от боязън. Това е болежка, която няма по какъв начин да бъде разказана и не трябва да бъде преживявана. "

Стоян Антонов от Пловдив споделя, че  неговото място е точно тук, тъй като когато има явен агресор, всяко безмълвие го насърчава. Той е на мнение, че украинските герои се борят освен за своята страна, само че и за нас.

Повече за митинга на украинските жители в Пловдив вижте в нашето видео.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР