Пореден протест на роднините и приятелите на убития Димитър Малинов

...
Пореден протест на роднините и приятелите на убития Димитър Малинов
Коментари Харесай

Адвокатът на смейството на убития Димитър: Европейска заповед за арест на Бизюрев има, но не и резултати

Пореден митинг на роднините и приятелите на убития Димитър Малинов в село Цалапица. Месец след убийството околните блокираха кръстовище в Пловдив с гледище за правдивост и транспарантно следствие на убийството на 24-годишния юноша.

Адвокатът на смейството на Димитър от Цалапица: Европейска заповед за арест на Бизюрев има, само че не и резултати

Антоанета Николова, юрист на майката на Димитър Антоанета Николова, разяснява в ефира на Нова телевизия, че фактически има европейска заповед за арест на главния обвинен Рангел Бизюрев.

„ Съмненията на хората са още от откриването на натрупа на Митко. Те считаха, че няма издадена такава заповед, защото резултат от издирването на Рангел – няма. С оглед на нагнетеното напрежение в понеделник подадох молба, с цел да желая позволение от прокурора да се срещнем с европейската заповед за арест и експертизата на натрупа на момчето. Още идващия ден прокуратурата позволи това. Майката се убеди, че такава заповед има ”, уточни Николова.

„ Важно е дали въз основа на този документ, изпратен до съответната страна член на Европейски Съюз, Рангел ще бъде доведен в България, с цел да бъде съден. Важно е и дали двамата братя Динкови, които имат обвиняване за персонално укривателство, ще бъдат с такова до края на наказателното произвеждане или то ще бъде преквалифицирано като съучастници. Говорих с доста хора от Цалапица, никой не има вяра в тезата, че са стоели безучастно и са гледали по какъв начин Рангел нанася смъртоносния побой ”, уточни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР