Пореден протест на жители на Цалапица се провежда в този

...
Пореден протест на жители на Цалапица се провежда в този
Коментари Харесай

Майката на убития Митко: Детето ми не заслужава това, което се случва 8 месеца

Пореден митинг на поданици на Цалапица се организира в този миг пред постройката на прокуратурата в Пловдив. Близки на убития Димитър Малинов още веднъж приканват за правдивост, нов следствен опит и смяна на обвиняванията против близнаците Динкови, предава

“Детето ми не заслужава това, което се случва 8 месеца. Лично укривателство, какво е това? Елате да ми обясните. Отидете да кажете и на бащата на Митко, който е на смъртно легло, той се отхвърли от живота ”, крещи пред прокуратурата майката Атанаска Бакалова.

Близките се опасяват, че близнаците ще бъдат пуснати без да бъдат осъдени. Те не са съгласни обвиняванията да бъдат разграничени и упорстват делото на близнаците да премине при Окръжна прокуратура.

“Надявам се през днешния ден да поправите грешката, която сте позволили преди 8 месеца. Има огромно разминаване в показанията на Рангел Бизюрев, би трябвало всички да си понесат заслуженото ”, добави майката на Митко.

Атанаска е безапелационна, че щом са били очевидци на убийството значи са съучастници. Всички близки държат най-вече на нов следствен опит, само че този път на вярното място, където се е случило убийството.

“Какво толкоз желаеме? Искаме просто убийците да си получат наказването. Те носят лопати, копаят гроба на детето ми. На третия разпит чак трансферираха цялата виновност на Рангел Бизюрев ”, добави майката на Митко.

Протестиращите желаят прокурорите да излезнат от постройката и да отговорят на въпросите.

Във въздуха отекват крясъци „ Митко не е движимост ” и „ мафия ”.

По-късно през днешния ден в Районния съд в Пловдив ще се гледа делото против близнаците Валентин и Борислав Динкови. Двамата са упрекнати в укривателство на тялото на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

Припомняме, че главният обвинен за убийството Рангел Бизюрев беше екстрадиран от Дания предходната седмица и съдът в Пловдив го остави за непрекъснато в ареста. Делото против двамата близнаци стартира с нов правосъден състав, откакто предходният арбитър се отдръпна от системата. Очаква се самият Рангел Бизюрев да бъде очевидец по делото.

Жителите не Цалапица готвят още един митинг през днешния ден, преди началото на делото. Той е плануван за 12 часа пред Съдебната палата в Пловдив.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР