Пореден призив към министър-председателя Бойко Борисов да се намеси в

...
Пореден призив към министър-председателя Бойко Борисов да се намеси в
Коментари Харесай

Привърженици на "Дунав" призоваха Бойко Борисов да даде бъдеще на клуба

Пореден апел към министър-председателя Бойко Борисов да се намеси в поддръжка на клуб в затруднено състояние пристигна от българския футбол. Този път той идва от централния клуб на последователите на " Дунав " (Русе).

Те молят Борисов да помогне на клуба след отдръпването на досегашния притежател Симеон Симеонов. Запалянковците показват, че " бъдещето на тима е обгърнато в мъгла, като заран край огромната европейска река ".

" Вярваме, че с ваше подпомагане " Дунав " може да има умерено бъдеще, без да се тормозим всеки сезон дали ще има задоволително пари, с цел да запазим мястото си измежду най-хубавите, дали ще изпаднем и други сходни въпроси, които не са подобаващи за тим от град като Русе. Искрено се надяваме, че допустимо най-скоро ще се запознаете с нашия проблем, ще дадете публичност и ще предприемете дейности по него ", пишат от фенклуба, като авансово благодарят на Борисов.

За да има футбол

Феновете напомнят триумфите на " Дунав " от предишното, както и че от завръщането на тима в елита преди четири години " тимът ни събира на своите мачове в Първа лига хиляди на градския стадион в Русе, без значение от техния генезис, обществен статус, етническа и политическа принадлежност ".

" Въпросителните следват една след друга – футболистите не знаят през днешния ден къде ще упражняват, на следващия ден дали ще обядват, обезпечен ли е превоз за идващия. На фона на всичко това, момчетата съумяха да завоюват прочут брой точки в шампионата, който им обезпечава място не просто над избавителната линия, само че и не толкоз надалеч от първата шестица. И всичко това " на мускули " с все по-скромните благоприятни условия, които има клубът с най-малкия бюджет в Първа лига ", пишат те.

Привържениците показват, че " за някои хора, футболът в Русе е единственият метод да разхлабен, да се забавляват ".

" Ние, а и хиляди други русенци, желаеме да има футбол в Русе – най-големият български град по поречието на р. Дунав и един от най-европейските градове на територията на страната ни. За нас " Дунав " е повече от всичко. "

Държавата един път към този момент оказа помощ, като отпусна 1 млн. лв. за слагане на нова трева и осветяване на стадиона.

Хиляди на стадиона, само че по кое време

В обръщението си последователите акцентират, че хиляди ентусиасти желаят да има футбол в Русе.

Наскоро Симеонов разгласи, че се отдръпва от " Дунав ", тъй като е отчаян, че за 10 години в клуба не е съумял да реализира огромната си цел да построи ясна конструкция. Той е и неудовлетворен, че последователите не са на стадиона, с цел да поддържат тима.

" Не желая да наскърбявам никого, само че считам, че освен почитателите в Русе, а изобщо почитателите в България са с някакви прочувствени дисхармонии. Не е обикновено, когато си почитател и поддържаш от сърце и душа нещо, да не го подкрепяш при всеки комфортен случай. "

Симеонов съобщи пред " Дарик ", че при седем-осем хиляди фенове на домашен мач и билети от по 8-10 лв. " Дунав " би могъл да е покрай това да изкарва задоволително лични средства. Условията за това бяха налице, когато при завръщането на елитния футбол в Русе напролет на 2017 година на няколко мача имаше по към 10 000 фенове. В последните месеци обаче картината е друга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР