Пореден прецедент на картата на Европа – появява се нова

...
Пореден прецедент на картата на Европа – появява се нова
Коментари Харесай

На картата на Европа се появява нова държава

Пореден казус на картата на Европа – появява се нова страна. Това се случва в Източна Украйна, а съществени настоящи "лица " са самопровъзгласилите се Донецка национална република и Луганска национална република. Лидерите им оповестиха, че се сплотяват в нова страна, която се назовава Малорусия. За присъединението си към нея са се оповестили общо 19 административни района в Украйна. Според административното разделяне на страната в нея има общо 24 области. За образуването на новата страна даже е публикуван административен акт, който бе показан от изпълняващия длъжностт заместник-председателя на Министерски съвет на ДНР Александър Тимофеев, съобщи ТАСС.

"Ние, представителите на някогашните райони на Украйна, разгласяваме основаването на нова страна, която се явява приемник на Украйна. Съгласни сме с това, че новата страна ще се споделя Малорусия, защото самото име Украйна към този момент е дискредитирано ", написа в документа, прочетен от Тимофеев.

Преди това водачът на ДНР Александър Захарченко прочете политическа декларация, в която се обосновава нуждата от основаването на Малорусия. Според думите му образуването на новата федеративна страна е належащо с цел да се спре гражданската война и да се избегнат нови нейни жертви.

Събралото се голям брой в Донецк единомислещо утвърди и двата показани документа. Паралелно с представителите на Донбас, поддръжката си за основаването на Малорусия оповестиха представители от областите Харковска, Днепропетровска, Запорожка, Херсонска, Николаевска, Одеска, Сумска, Полтавска, Черниговска, Кировградска, Черкаска, Ровенска, Волинска, Тернополска, Ивано-Франковска, Лвовска, и Киевска, както и от самата украинска столица. Не излиза наяве обаче какви тъкмо са тези хора и дали заемат някакви публични длъжности в украинската администрация, защото до момента в спор с управляващите в Киев са били само представители на Донбас. А тук се загатва даже за хора от западните елементи на страната. От наличната все още информация излиза наяве, че действително Малорусия не се отделя от Украйна, а надали не покрива нейните граници.

Според акта за основаване на Малорусия нейна столица би трябвало да стане Донецк, до момента в който Киев ще резервира статута си на културно-исторически център, оповестява Донецката осведомителна организация. Знамето на новата страна ще бъде така наречен байрак на Богдан Хмелницкий, който е бил знак на държавната власт в Украйна по времето на царска Русия.

Предвижда се и основаването на конституция на новата страна. Тя ще бъде призната в първичен вид от Конституционно заседание, след което ще бъде показана за необятно публично разискване. Накрая се планува да бъде призната с референдум.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР