Пореден опит за измама заля електронните пощи. Този път е

...
Пореден опит за измама заля електронните пощи. Този път е
Коментари Харесай

Пореден опит за измама: крадат лични данни от името на българска банка

Пореден опит за машинация заля електронните пощи. Този път е употребявано името на известна банка, предава Дарик.

„ Скъпи клиенти, Вашата електронна сметка е краткотрайно заключена от съображения за сигурност. Ако желаете да активирате профила си, следвайте инструкциите ", написа в известието, подписано от „ Обслужване на клиенти ".

Приложен е линк, на който подателите на писмото дават обещание, че може да бъде открита повече информация. На пръв взор всичко наподобява наред в писмото, само че името на подателя в имейла се разграничава с една писмен знак от действителното име на банката, чието име се употребява. Приложеният линк е към уебсайт за фишинг.

От банката, от чието име се популяризира писмото, оповестяват на формалната си страница, че офанзивите от сходен вид са зачестили през последните години.

„ Чрез фишинг офанзивите, злонамерени лица се снабдяват с персонални данни, пароли за достъп до онлайн банкиране, както и с номера на банкови карти на клиента, с цел да злоупотребят с тях ", изясняват от банката.

Това се случва като измамниците изпращат имейл, който звучи безапелационно и правдоподобно и значително прилича формалния формат на банковата преписка. Така те подканват евентуалните си жертви към отваряне на линк, водещ към имитираща страница, където да вкарат непринудено своите данни.

Експерти поучават никога да не се доверяваме на имейли от подобен вид и да не се отварят прикачените линкове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР