Пореден обрат с времето: Първо се затопля, но после идва

...
Пореден обрат с времето: Първо се затопля, но после идва
Коментари Харесай

Пореден обрат с времето: Първо се затопля, но после идва нов кошмар


Пореден поврат с времето: Първо се затопля, само че след това идва нов призрачен сън. Синоптиците от „ Метео Балканс “ показаха прогнозата за времето през идващата седмица.

По-съществено намаляване на температурите чакаме към вторник и сряда. Застудяването ще бъде съпроводено и с превалявания от сняг, над планинските региони. Това захлаждане ще е тъкмо два дни.

След сряда се задава ново покачване на температурите, обвързвано с транспорт на по-топла въздушна маса, която ще увеличи минималните температури.

Очакваните оптимални температури ще се задържат над климатичната норма. Високите температури, ще покачат и заплахата от лавини. Седмицата ще приключи и с фьонова конюнктура, тогава полуострова ще попада и под въздействие на средиземноморски циклон, чакаме мощни южни ветрове. Температурите в нашата страна сензитивно ще се покачат, като предстоящите стойности ще са към 12 до 18 градуса по Целзий.

През деня във вторник, с насочване напразно от северозапад ще проникне малко по-студена въздушна маса. Времето ще е най-вече облачно-с превалявания от слаб дъжд в Централна България,  а в Предбалкана и от сняг. Над останалата част от страната облачността ще се задържи забележителна. Ще има условия и за намалена  видимост над Дунавската низина и Горнотракийската равнина.

Подобрение на времето чакаме от сряда. Облачността от запад, ще е в развой на скъсване, а до края на деня ще намалее. Минималните температури ще се намалят и ще са сред минус 3°С, над планинските региони, и много по-високи в равнините – до плюс 5-6°С. През деня дневните температури ще са съвсем без дневен ход. Очакваните оптимални ще са сред плюс 8°С и плюс 10 °С.

Затоплянето ще продължи и в четвъртък и петък ни чака отлично време за разходки и туризъм. Бъдете деликатни по планините. Високите температури, ще покачат и в планините, а това покачва и  заплахата от лавини. Времето ще е най-вече слънчево, а след обяд и с раздира висока облачност. Дневните температури ще се покачат и ще са сред 12-15°С. Ще духа слаб до сдържан западен вятър.

В петък, ще имаме повече слънчеви часове, само че вятърът последователно ще се ориентира от юг и ще се усилва. Температурите ще се покачат, като оптималните ще са сред 13-16°С.

Седмицата ще приключи и с фьонова конюнктура, тогава полуострова ще попада и под въздействие на средиземноморски циклон, чакаме мощни южни ветрове. Температурите в нашата страна сензитивно ще се покачат, като предстоящите стойности ще са към 12 до 18 градуса по Целзий.

Малко по-ниски, над местата не податливи на южният вятър – до 10°С. Времето ще е с раздрана висока облачност. Мъгливо ще се задържи над крайните северозападни региони и Горнотракийската  низина.

На 27-28 февруари, вероятността от мощни пориви напразно е много висок, като съгласно моделите те ще надминат 100 км/час над Източна България. Ще има условия и за гръмотевични стихии над Южна и Източна България, като прогнозите са, че преваляванията ще са обилни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР