Пореден научен труд на дерматолога проф. д-р Георги Чернев, при

...
Пореден научен труд на дерматолога проф. д-р Георги Чернев, при
Коментари Харесай

Световно фармакологично списание официализира български наблюдения за рак на кожата и лекарства за кръвно

Пореден теоретичен труд на кожния лекар проф. доктор Георги Чернев, освен това в съавторство с американски академик, излезе в профилирано задгранично списание. Темата е до болежка позната за постоянните читатели на - връзката сред медикаментите за кръвно известни с наименованието " " и развиването на рак на кожата.
Какво е новото в този момент - научете в идващите редове от диалога ни с проф. Чернев.
Професор Чернев, излезе нов теоретичен труд на вашия колектив в известно фармакологично списание - Еxpert Review of Clinical Pharmacology? Бихте ли споделили детайлности?
Публикувахме за следващ път случай на свръхестествен меланом след лекуване на високо кръвно с лекарства на БГ пазара, съдържащи дейната съставна част телмисартан ()
В рамките на тази публикация направихме една цялостна ретроспекция на наличните данни в международната литература и в частност допълнение на нашите данни за сартаните и връзката им с меланомите.
Има ли нещо ново? Индикативно или показателно в новите ви данни?
Блокирането на проспективните проследявания и наблюдения на пациенти по тематиката има своите аргументи или аргументация. Коментирали сме го до момента неведнъж и не искам да се дублирам, тъй като влизам в директни обвинявания, само че с две думи:
1. След определяне на статистически значими данни за важен риск от развиване на меланоми и други кожни тумори след лекуване на високо кръвно със сартани (ангиотензин рецепторни блокери) въз основата на съществени интернационалните ретроспективни разбори, не беше позволено нито едно проспективно изследване 6 години по-късно. До момента.
2. Причината е евентуално, че някой се бои от резултатите, които биха излезли нескрито?! Вие по какъв начин мислите? Регулатор и уредник на този тип проследявания е – фармацевтичната промишленост? Проверете, в случай че се смънявате.
Имайки поради, че са от 2015/2016 година, само че в случай че би трябвало да сме още по-задълбочени - от 2011 година, то търсенето и намирането на нови начини за доказване на причинно-следствени връзки по тематиката би следвало да е главен приоритет за всеки академик или най-малко интересуващ се от просвета в тази сфера. Анализирането на наличните наши данни по тематиката докара до изработването на неповторим по рода си и елементарен по същността си логаритъм с насочващ резултат, който да ревизира още веднъж нашите изказвания. Споделихме го в тази публикация - и те се удостоверяват. В противоположен случай, трудът нямаше да бъде оповестен.
Бихте ли споделили нещо по отношение на този логаритъм?
Достатъчно е да се прочете научния труд, който ще докара до изясненост по тематиката. Въвеждаме нов термин за оценка на евентуално налична причинно-следствена връзка: дозисно подвластни времеви шпации на генериране на меланоми и други тумори след въвеждане на терапия за хипертония със сартани/ангиотензин рецепторни блокери без значение или подвластно от това дали са открити нитрозамини като замърсители в партидите.
Анализирахме всички оповестени досега наши случаи и споделяме мнението, че сходна наклонност е налична и доста значима. По този метод избягнахме зависимостта (породена и навсякъде натрапена измежду колегите) от нуждата от проспективните изследвания. Именно те досега бяха един тип наложителното и най-миродавно средство за доказване на причинно-следствената връзка. На процедура доказахме, че има и други способи. И те се възприемат от международната фамакологична общественост. Визирам два наши научни труда от 2021 година:

Въпросните лекарства, които описвате - рапортувани ли са в ИАЛ? И кои са фирмите-производители?
Да! Медикаментите, които е приемал пациентът, са на 3 фармацевтични компании и се продават свободно:
1) Туинста / TWYNSTA (Telmisartan/ amlodipine) на компанията Boehringer Ingelheim
2) Тезео/ Tezeo 80 mg на компанията Zentiva
3) Телмисартан СТАДА 80/ Telmisartan STADA на компанията STADA
И трите са оповестени в ИАЛ. Липсва реакция и инспекция на оповестените още преди няколко месеца медиканенти на въпросните компании. Липсва публичен спор по тематиката. Проблемът към този момент става последователно голям, защото имаме и умряли пациенти в резултат на медикаментозно породени меланоми. Надеждата ми е в новия здравен министър.
Починалите пациенти, за които споменахте - оповестени ли са техните случаи и признати ли са от интернационален теоретичен източник като непряк медикаментозен резултат?
Да. Първият случай на валсартан индуциран меланом или в интернационална литература случай умря. Приемаше два истински препарата за кръвно на известна фармацевтична компания, към която с въпроси по този мотив. Именно този случай от немската издателска група Springer като първата разказана тежка медикаментозна реакция след банкет на истинските препрати на валсартан.
Какво значи това? Могат ли да бъдат повдигнати искове?
На процедура значи една човешка покруса, за която алрмираме от дълго време. На процедура има още много наранени пациенти, за които ще осведомяваме занапред. Искове могат да бъдат повдигнати и евентуално ще бъдат, само че за това би трябвало да говорите с околните на умрелите и с юристите им. Нашите ползи са научни и ориентирани в посока верен метод в проблеми обстановки в медицината. Правната страна на въпроса също е и ще бъде евентуално тежка и нелицеприятна, само че се върви интензивно в тази посока. Тепърва абсурдът ще се разраства стремглаво.
Здравната и общочовешката позиция бяха пренебрегнати през последните 3 години от страна на статуквото. Резултатите са видни и това е единствено началото. Липсата на чуваемост и експертност по тематиката приключват по упоменатия към този момент метод.
Има ли и други компании с изключение на посочените () 15 от Вас?
Има нови данни за нови лекарства, съдържащи телмисартан, валсартан и прочие Скоро ще бъдат оповестени и те. Очакваме реализацията им като научни писания.
Какво се случва след всичко казано и какво следва оттук-нататък?
на пресечен огън в резултат на несъответстващи самосезирания по анонимки, само че това е обикновено. Екипът ми знаеше, че ще е по този начин. Позорно и срамно. Антибългарско и античовешко, само че на процедура - всекидневие. Няма такава страна! Няма обаче самосезиране за умрелите към този момент пациенти в резултат на лекарства, които не са проверявани от прокуратурата, само че за които е оповестено в ИАЛ и пресата?
Имената на всеки един участник и данните се препращат до Американски федерален съд и Комисията за отбрана на потребителите в Съединени американски щати (SEC). Отдавна работят по тематиката и мисля, че ще има резултат. Там не обичат, а и нямат доста време за смешки...
Интервю на Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР