Пореден нарушител е проникнал в базата Андрюс, където се съхранява

...
Пореден нарушител е проникнал в базата Андрюс, където се съхранява
Коментари Харесай

Неизвестен проникна в базата, където се пази самолетът на президента на САЩ - Air Force One

Пореден извършител е проникнал в базата " Андрюс ", където се съхранява самолетът на президента на Съединени американски щати - Air Force One, една от най-чувствителните военни бази в страната, и този път гражданин е разкрил огън по нарушителя, се споделя в изказване въз основата, заяви Ей Би Си.

По време на случая, който е станал към 11:30 ч. в понеделник, " мъж е получил забранен достъп до жилищната зона на JBA ", се споделя в изказването на Joint Base Andrews, оповестено в Twitter. " Един от жителите е стрелял с огнестрелно оръжие, на място са пристигнали сили за сигурност, които са задържали нарушителя, а правоприлагащите органи проверяват случая. "

Съвместната база " Андрюс " е дом на флотилията от президентски самолети на Съединени американски щати, в това число Air Force One, Marine One и самолетите " Ден на Страшния съд " 747, които при нужда могат да служат като въздушни центрове за ръководство и надзор на нуклеарните оръжия на страната.

Късно в понеделник Военновъздушните сили обявиха, че нямат какво да прибавят с изключение на изказването на " Андрюс " за нахлуването в понеделник.

Това не е първият случай на нарушение на сигурността на базата; през февруари 2021 година мъж мина през военния контролно-пропускателен пункт на територията въз основата, по-късно през спомагателни оградени охраняеми зони, с цел да получи достъп до пистата и да се качи в аероплан С-40, който е военният еквивалент на аероплан 737, употребен за полети на държавни чиновници.

Нарушителят бе арестуван, тъй като шапката с " миши уши ", която носел, се сторила странна на един бдителен водач.

Разследването на генералния контрольор откри три съществени неточности в сигурността, като се стартира с " човешка неточност " от страна на охранител на портала, който разрешил на мъжа да влезе с автомобил в базата, макар че нямал компетенции, които да му разрешат достъп. Часове по-късно мъжът минал неусетно по пистата, като се промъкнал през ограда, предопределена да лимитира влизането. Накрая той се качил на паркиран аероплан и слязъл от него, без да бъде обезпокояван, макар че не носел нужния пропуск, който да му разрешава достъп до зоната с стеснен достъп, напомня Ей Би Си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР