Пореден наркоскандал в Пазарджик, в който е намесен общински съветник!

...
Пореден наркоскандал в Пазарджик, в който е намесен общински съветник!
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Арестуваха в Турция общинар на Тодор Попов, Евгени Абаджиев спипан с марихуана

Пореден наркоскандал в Пазарджик, в който е намесен общински консултант! Източник на Narod.bg разкри, че на 17 октомври, четвъртък, в Турция е арестуван някогашният (а и сегашен заради касирането на изборите в Пазарджик) общинар Евгени Абаджиев.

Той е задържан за присъединяване в канал за трафик на марихуана.

Абаджиев е от локалната коалиция на някогашния кмет Тошко Попов – Белия нос „ Новото време ” по време на мандата 2019-2023.

Снимка: Narod.bg

Източникът на Narod.bg акцентира, че от 40 дни двата мобилни телефона на Евгени Абаджиев са изключени. Любопитна детайлност е, че задържаният общинар е кръстник на децата на някогашния регионален шеф Трендафил Величков в интервала 2014 година – 2016 година и август 2022 г.- юли 2023 година, който пък беше ухажор на Десислава Ризова от bTV.

Преди време Трендафил беше шеф на малкия екран на Георги Гергов.

Твърди се, че персонално аленият олигарх му е оказал помощ да стане регионален шеф.

Снимка: Narod.bg

Задържаният за наркотрафик Евгени Абаджиев е магистър по право от Софийския университет „ Климент Охридски “.

Роден е на 13 март 1966-а. Баща е на две дъщери.

Припомняме, че при започване на юли Пазарджишкият административен съд касира изборите за общински съветници в града край Марица.

Делото беше формирано по тъжба на трима претенденти, които оспориха разпределението на мандатите в градския парламент. Съдът е открил, че има разминаване в преброените и регистрираните действителни и недействителни гласове, а също и гласовете „ не поддържам никого “.

Преди седмица пристигна новината, че Върховният административен съд стопира разглеждането на делото до изговаряне на Конституционния съд (КС) по настояването на арбитър Веселка Златева. Тя оспори в Конституционен съд текст от Изборния кодекс (ИК), който изключва гласовете „ Не поддържам никого “ при определянето на така наречен общинска изборна квота и на процедура ги обезсмисля.

Председателят на Административен съд – Пазарджик Веселка Златева е първият първоинстанционен арбитър, чието искане за оповестяване на закон за противоконституционен беше позволено от Конституционния съд.

Източник:

Още вести четете в: Крими & Темида, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР