Пореден мач от българското първенство е преминал през разследване за

...
Пореден мач от българското първенство е преминал през разследване за
Коментари Харесай

УЕФА алармира за мач в елита

Пореден мач от българското състезание е минал през следствие за вероятно манипулиране на резултат за залози, заяви dsport. Това е плейаутът Локо Сф - Пирин от предишния сезон. Срещата на 16 май бе извоювана от Локо Сф с 1:0.
От УЕФА са изпратили писмо до БФС, основано на отчет от Sportradar, в което написа, че " има ясни и неоспорими доказателства за
залагания, че ходът или резултатът от този мач са били непозволено повлияни с оглед приемане на корупционни облаги от залагания ". Доказателства от залаганията посочили, че залагащите имали предварителна информация, че отборът от Благоевград ще загуби първото полувреме, в което ще падне най-малко един гол. Мачът приключи с триумф за Локо с 1:0 след гол на Димитър Митков (37) с глава.
След получения сигнал от УЕФА, на 6 юни от БФС са сезирали прокуратурата с искане да бъде осъществена инспекция и при съществуване на задоволително доказателства да се подхващат законни дейности.
Софийската районна прокуратура (СРП) разпорежда на Столична дирекция на вътрешните работи да извърши следствие и да разпита лицата, имащи отношение към срещата. В хода на следствието са разпитани шестима футболисти на Локо и административният шеф Ивайло Котев, както и осем играчи на Пирин и тогавашните старши треньори на тимовете Иван Колев и Радослав Митревски.
На 27 септември СРП отхвърля да образува досъдебно произвеждане по сигнала, тъй като няма данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, обвързвано с непозволено въздействие върху резултата от мача.
" В хода на инспекцията са снети голям брой сведения от футболистите и на двата тима, които са играли във футболния мач, треньорите, както и от изпълнителния шеф на БФС Борислав Попов. В сигнала си от УЕФА показват, че има " неоспорими доказателства ", че е повлияно на резултата от дуела, и се акцентира, че има възможност бранителят на Пирин Петър Занев съзнателно да е пропуснал нападателя на Локо Сф да означи единствения гол в мача. Посочено е, че до 17-ата минута на мача играчи на Локо не са отправили нито един удар към вратата на Пирин. В подадения сигнал от УЕФА се съдържат голям брой спорни едно на друго изказвания. Посочено е, че Локо е доминирал през първото полувреме, като се показват подозрения за осъществения гол. В сигнала се отбелязва, че азиатски
букмейкър повишил коефициентите за триумф на Локо, а при залаганията за резултата е било налице " ирационално държание ".
" От събраните по преписката материали, освен не се откриват " неоспорими доказателства ", само че и никакви данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, обвързвано с оказване на непозволено въздействие върху резултата от мача. Това се открива и от снетите в хода на инспекцията сведения от футболистите и треньорите на двата тима ", заключава прокуратурата и приключва следствието.>  >

 
 
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР