Пореден мач от българското първенство е преминал през разследване за

...
Пореден мач от българското първенство е преминал през разследване за
Коментари Харесай

УЕФА: Пирин - Локо Сф е уреден!, нашата прокуратура: Пълни глупости!

Пореден мач от българското състезание е минал през следствие за вероятно манипулиране на резултат за залози. Във фокуса на вниманието е попаднал дуела сред тимовете на Локомотив София и Пирин от етапа на плейаутите през предишния сезон. Срещата се игра на 16 май тази година, а Локомотив София завоюва с 1:0.

От УЕФА са изпратили писмо до БФС, основано на отчет от Sportradar, в което се споделя, че „ има ясни и неоспорими доказателства за
залагания, че ходът или резултатът от този мач са били непозволено повлияни с оглед приемане на корупционни облаги от залагания, осведоми dsport.

Доказателства от
залагания в последна сметка демонстрират, че залагащите са имали предварителна информация, че ПФК Пирин Благоевград ще загуби първото полувреме. Съмнителни залагания преди мача и онлайн ПФК Пирин Благоевград да загуби първото полувреме и да бъде маркиран най-малко един гол през първото полувреме “.

В последна сметка мачът приключи с победа на Локомотив с 1:0, а голът падна в 37-ата минута на дуела, откакто Димитър Митков се разписа с глава.

На база получения сигнал от УЕФА БФС сезира прокуратурата (на 6 юни) с искане да бъде осъществена инспекция и при съществуване на задоволително доказателства да се подхващат изискуемите от закона дейности.

От своя страна Софийска районна прокуратура разпорежда на Столична дирекция на вътрешните работи да извърши нужното следствие и да разпита лицата имащи отношение към срещата. В хода на следствието са разпитани шестима футболисти на Локомотив София, старши треньора Иван Колев и административния шеф Ивайло Котев. На разпит са минали 8 футболисти на Пирин и старши треньора на отбора тогава Радослав Митревски.

На 27 септември Софийска районна прокуратура отхвърля да образува досъдебно произвеждане по сигнала, защото открива, че няма никакви данни за осъществено закононарушение от общ темперамент обвързвано с оказване на непозволено въздействие върху резултата от футболния мач.

В постановлението на прокурора се споделя: „ В хода на осъществената инспекция са снети голям брой сведения от футболистите и на двата тима, които са играли във футболния мач, треньорите, както и от Борислав Попов. В сигнала си от УЕФА показват, че има „ неоспорими доказателства “, че е повлияно на резултата от спортното мероприятие. Видно от изложените изказвания в сигнала се акцентира, че има възможност бранителят на ПФК Пирин Благоевград Петър Занев съзнателно да е пропуснал нападателя на Локомотив София и по този начин да се е стигнало до единствения гол в мач В подадения сигнал се показва, че тимът на Локомотив София до седемнадесетата минута на мача не са отправили нито един удар към вратата на Пирин.

В подадения сигнал от УЕФА се съдържат голям брой спорни едно на друго изказвания. В подадения сигнал се сочи, че тимът на ПФК Локомотив София е бил преобладаващ през първото полувреме на мача, а в това време се показват подозрения за осъществения гол през първото полувреме точно от тима на Локомотив София. В сигнала се сочат данни, че азиатски
букмейкър е повишил коефициентите на залозите по отношение на победа на тима на Локомотив София. В сигнала се показва, че при залаганията по отношение на резултата от мача е било налице „ ирационално държание “.

От прокуратурата показват също, че са снети голям брой сведения от футболисти и треньори, като в последна сметка се открива следната фактическа конюнктура:

„ От събраните по преписката материали, освен не се откриват „ неоспорими доказателства “, а не се откриват и никакви данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, обвързвано с оказване на непозволено въздействие върху резултата от футболен мач. Видно от снетите в ход на инспекцията сведения от футболистите и на треньорите на двата тима, се открива, че резултатът на футболния мач не е манипулиран “.

На база всичко това прокуратурата отхвърля да образува досъдебно произвеждане и приключва следствието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР