Пореден конкурс за избор на проект за възстановяването на т.

...
Пореден конкурс за избор на проект за възстановяването на т.
Коментари Харесай

София отново набира идеи за възстановяването на Войнишкия мемориал

Пореден конкурс за избор на план за възобновяване на така наречен Войнишки мемориал в пространството пред НДК разгласи Столичната община.

Той би трябвало да бъде повдигнат на мястото на мемориала в памет на бойците от Първи и Шести пехотни полокове на Първа Софийска дивизия, известна като Желязната дивизия, който беше опустошен по времето на комунистическия режим.

В момента от истинския монумент на мястото е върнат единствено лъвът. Конкурсът би трябвало да дефинира по какъв начин да се довърши мемориалът.

" Идейният план следва да предложи решение за реализиране на естетическа, прочувствено въздействаща, здравословна, безвредна и общодостъпна среда, в която да бъде материализирана със модерни художествено-естетически средства историческата, културната и родовата памет за починалите бойци от Първи и Шести софийски пехотни полкове. Всяко предлагано решение следва да способства за пълноценното обогатяване на съществуващата физическа среда посредством пространствено обоснована и естетически уравновесена интервенция, като в същото време основава благоприятни условия за обезпечаване на условия за отдаване на респект и възпоменание ", написа в известието за следващото оповестяване на състезанието.

Предишният конкурс беше преустановен през ноември предходната година, защото всички подадени 5 оферти бяха отхвърлени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР