Пореден кадър на Има такъв народ бе уличен, че е

...
Пореден кадър на Има такъв народ бе уличен, че е
Коментари Харесай

Oще един кадър на ИТН излъгал за автобиографията си

Пореден кадър на " ИТН " бе махленски, че е излъгал в автобиографията си. Този път абсурдът е с Димитър Гърдев, който съгласно слуховете хората на Слави Трифонов са показали за собствен любимец като външен министър. Сайтът Euroactiv е забелязал, че в формалното CV на Гърдев написа " консултант в комисиите AFET и SEDE ", което е записано и на уеб страницата на Има Такъв Народ.

AFET е Комисията по външни работи на Европейския парламент, а SEDE е подкомисията на Европейския парламент по сигурност и защита. Гърдев обаче не е заемал такава служба, а за малко е бил помощник на евродепутата Елена Йончева, освен това в нейния офис в София. Оказва се, че в никакъв случай не е работил в пространствата на Екологичен потенциал, а информацията е доказана от съответните служби на Европейския парламент, показва Euroactiv.

Екологичен потенциал e удостовери, че " администрацията няма данни за господин Димитър Гърдев като чиновник в секретариата ". Елена Йочева показва, че той е бил неин помощник в софийския офис в интервала 2019-2020 година, само че дефинира като неистина изказванието му, че е бил " консултант в комисиите AFET и SEDE ".

Гърдев упорства, че като помощник на Йончева в София е отразявал въпросите на AFET и SEDE. Той изясни, че работата му е проверявана от Европейския парламент и че е получил добра оценка.

Проблеми с формалните автобиографии имаха и други фигури от партията на Слави Трифонов по времето, когато бяха показани двете ѝ неосъществени държавни управления.

Кандидатът за министър председател на Има Такъв Народ в предходния парламент бе Пламен Николов, за който Университетът в Клагенфурт не съумя да открие някакви писмени следи. През август тогавашният претендент за вицепремиер и вътрешен министър на Има Такъв Народ адв. Петър Илиев пък бе махленски в плагиатство след инспекция на Софийския университет.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР