Пореден жилищен комплекс предстои да бъде изграден в центъра на

...
Пореден жилищен комплекс предстои да бъде изграден в центъра на
Коментари Харесай

€3000 за квадрат в Охридско езеро

Пореден жилищен комплекс следва да бъде построен в центъра на София. Този път приказваме за 12 здания с височина сред до 17 етажа. Вече има качени разгласи за жилища от бъдещия комплекс. Цената за квадратен метър стартира от 1428 евро и доближават 2898 евро.

Огромният комплекс е плануван в ж.к. „ Сердика “, в непосредствена непосредственост до парк „ Възраждане “. Главният проектант Здравко Здравков към този момент е издал разрешението за строителство.

То включва „ комплекс от многофамилни жилищни здания, магазини, ресторант и под земята гараж “ в парцел, намиращ се на ул. „ Охридско езеро “ №3 в регион „ Възраждане “ на територията на ж.к. „ Сердика “.

Документът е публикуван през юли и е влезнал в действие в края на същия месец. Теренът се намира против учебно заведение „ Васил Друмев “ и е на към 500 метра от парк „ Възраждане “ и на още толкоз от Руски монумент.
Частният парцел е с повърхност 27 дка. В момента на него са ситуирани ниски здания, наподобяващи халета, които явно ще бъдат отстранени.

Разрешението за градеж е издадено на сдружение „ Охридско езеро парк “ - компанията е основана е през 2008 година с името „ Айс Лайн София “. През 2021 година е преименувана на „ Охридско езеро парк “ и е дъщерно сдружение на пловдивската строителна компания „ Хъс Инвест “, която към този момент има и различен жилищен комплекс в София – в региона на Зоологическата градина. Крайни притежатели на компанията са Александър Христов Асенов и Иван Христов Асенов.

В новия комплекс, който прилича дребен квартал, ще има общо 881 жилището с една до четири спални всеки.

Застроената повърхност ще е към 9.3 дка, а общата разгъната жилищна повърхност – над 87 000 кв. м и близо 112 000 кв. м със сутеренната част. В „ Охридско езеро “ ще има 9 магазина и ресторант, а също 982 паркоместа и гаражи. Инвеститорът дава обещание да построи и детска площадка в бъдещия затворен комплекс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР