Пореден инцидент: Отново се откъсна корпуса на двигателя наBoeing 737-800. 

...
Пореден инцидент: Отново се откъсна корпуса на двигателя наBoeing 737-800. 
Коментари Харесай

Пореден инцидент: Отново се откъсна корпус на двигателя на Boeing 737-800

Пореден случай: Отново се откъсна корпуса на мотора наBoeing 737-800.  Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) има намерение да проверява случая със самолета Boeing 737-800, който загуби част от корпуса на мотора при политане от летището в Денвър.

„ Полет 3695 на Southwest Airlines се завърна наред на интернационалното летище в Денвър към 08:15 (15:15 московско време – бел. ТАСС) на 7 април, откакто екипажът заяви, че по време на политане капакът на мотора е паднал и е блъснал клапата на Boeing 737-800 беше изтеглен до портата <…> FAA ще организира следствие “, се споделя в изказване на отдела.

Според един от пасажерите на самолета, който приказва с ABC News, част от кожата е паднала „ в първите 10 минути “ след излитането.

В края на март пресслужбата на Boeing заяви, че основният изпълнителен шеф на корпорацията Дейвид Калхун ще напусне поста си в края на 2024 година на фона на механически проблеми и произшествия със самолетите на компанията. Калхун в писмо до чиновниците на Boeing сподели, че януарският случай с Boeing 737 MAX на Alaska Airlines, който се разхерметизира и направи спешно кацане малко след политане и загуби част от фюзелажа, „ е повратна точка “ за корпорацията. След тази изключителна обстановка FAA разпореди краткотрайно прекъсване на употребата на самолети от този вид и осъществяване на инспекции на тях. Те продължиха шест седмици и засегнаха Boeing и Spirit AeroSystems, които създават фюзелажа на самолета. През март The New York Times заяви, че Boeing се е провалил на 33 от 89 инспекции на FAA.

Boeing 737 е семейство теснофюзелажни пътнически и транспортни самолети за къси и междинни дистанции. Произвежда се от Boeing от 1967 година Boeing 737 стана най-популярният в историята на промишлеността за пътнически самолети; на 13 март 2018 година беше доставен десетхилядният аероплан.

 

Източник – ABC News./Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР