Пореден играч се оттегли от подготвящия се за Световното първенство

...
Пореден играч се оттегли от подготвящия се за Световното първенство
Коментари Харесай

Team USA загуби още един играч за Световното, но има и добра новина

Пореден състезател се отдръпна от подготвящия се за Световното състезание в Китай това лято отбор на Съединени американски щати. Това е пойнт гардът на Сакраменто Кингс Ди’Аарън Фокс, който е предпочел да се концентрира върху подготовката си за новия сезон в НБА, в който “Кралете” ще се опитат да сложат завършек на серията си от несполучливи опити да се класират в плейофите. За последно отборът е играл в плейофите на НБА през 2006 година.

Решението на 21-годишния Фокс идва към седмица, откакто стана ясно, че и съотборникът му в Кингс - тежкото крило Марвин Бегли, също се отдръпва от Team USA, с цел да се концентрира върху самостоятелната си подготовка за идния сезон. 20-годишният Бегли и Фокс, който е измежду най-бързите играчи в НБА, в началото бяха в Select Team (своеобразен “Б” отбор), само че в хода на подогтовката на американците бяха взети в първия състав и имаха шансове да попаднат в окончателния отбор за започващия на 31 август международен шампионат.

Фокс игра единствено 6 минути при успеха на Съединени американски щати с 90:81 в надзорен мач против Испания, като означи 2 точки.

Така за Австралия, където Team USA ще продължи подготовката си, отпътуват 13 играчи. Един от тях в последна сметка ще отпадне, само че селекционерът Грег Попович към момента не е взел дефинитивно решение за формалния състав от 12 души, който ще показва Съединени американски щати в Китай. Добрата вест за треньора на Сан Антонио Спърс е обвързвана с комбо гарда на Бостън Селтикс Маркъс Смарт, който към този момент е възобновен от контузията си в прасеца.
В момента разполагаем на именития експерт са следните баскетболисти:

Харисън Барнс (Сакраменто Книгс), Джейлън Браун Бостън Селтикс), Джо Харис (Бруклин Нетс), Кайл Кузма (Лос Анджелис Лейкърс), Брук Лопес (Милуоки Бъкс), Крис Мидълтън (Милуоки Бъкс), Донован Мичъл (Юта Джаз), Мейсън Плъмлий (Денвър Нъгетс), Марткъс Смарт (Бостън Селтикс), Джейсън Тейтъм (Бостън Селтикс), Майлс Търнър (Индиана Пейсърс), Кемба Уокър (Бостън Селтикс), Дерик Уайт (Сан Антонио Спърс).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР