Пореден епизод от задочния сблъсък между болница Пирогов и служебния

...
Пореден епизод от задочния сблъсък между болница Пирогов и служебния
Коментари Харесай

На кого е подписът? БНТ разполага с документите за хоспитализация на здравния министър в Пирогов

Пореден епизод от задочния конфликт сред болница " Пирогов " и служебния здравен министър. След като сутринта Стойчо Кацаров съобщи, че подписът му върху един от документите за хоспитализация е подправен, лекарката, отговаряща за приема на пациенти съобщи, че той се е подписал персонално пред нея. Българска национална телевизия разполага с документи за хоспитализация, подписани съгласно " Пирогов " от министъра. Сред тях са единодушие за осъществяване на болнична помощ, както и декларация за даване на документ за идентичност при постъпване и овакантяване на болница.

Д-р Христина Каменова споделя, че е лекарката, приела министър Кацаров на лекуване в болничното заведение.

Искам да кажа истината за приема на доктор Кацаров. На 23.01 той беше изпратен при мен от нашия шеф на клиника доцент Атанасов със своята брачна половинка...Нетърпеливо изчакаха своето влизане, след което му беше направено ЕКГ, бяха му взети всички нужни проучвания кръвни и беше изпратен да му бъде изработен скенер на бял дроб. След което собственоръчно пред моите очи той подписа всички нужни и наложителни заявления за хоспитализация в болнично заведение.

Тази заран Стойчо Кацаров обаче съобщи, че подписът му върху една от декларациите е подправен.

" Това е документ, декларация за осведоменост и единодушие на пациента във връзка с източника на възнаграждение. Това е документ, който се намира в моята здравна документи и съгласно този документ, аз съм осведомен за източника на заплащане. Ето тука виждате автограф... Той е подправен ".

Българска национална телевизия разполага с тази декларация, както и с епикризата и историята на болестта. Сред подписаните документи са декларация единодушие за осъществяване на болнична активност в условия на коронавирус, декларация за даване на персонална карта при постъпване и овакантяване на лечебното заведение, декларация за единодушие за постъпване на лекуване в болница.

Декларация за хоспитализация, това той си го е подписал безусловно собственоръчно пред мен. Нека го потвърди по какъв метод различен е подписал неговите документи. Пред личните ми очи е подписал безусловно всичко, сподели доктор Христина Каменова - Клиника по Вътрешно поделение в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".

На 15 юли министърът разгласи, че е един от фиктивните пациенти на " Пирогов " с диагноза цироза. На идващия ден лекуващият го доктор доцент Атанасов отхвърли и сподели, че министърът не прави разлика сред клинична пътека и диагноза.

Много ясно обяснявах - Стойчо пущам ти Институт по зоология, лист, с цел да не плащаш скенер, да не плащаш лаборатория, ето го изето. За да не плащаш други проучвания, в случай че се постановат такива. Той се поклащаше ей по този начин и споделяше - да, само че няма да дремя тука, сподели доц.д-р Петър Атанасов, завеждащ клиника по вътрешни заболявания в " Пирогов ".

Още същия ден министърът отхвърли да е бил приет в болница в края на януари, само че въпреки всичко е посетил болничното заведение тогава.

Аз съм отишъл на надзорен обзор откакто съм лежал през декември месец от коронавирус, да повторя още един път, всеки пациент има право на два безвъзмездни контролни прегледа и проучвания, сподели министър Стойчо Кацаров.

Реакцията на " Пирогов " - митинг и искане на оставката на министъра. И уточнението, че на надзорен обзор се върви в границите на месец от изписването.

Днес министърът съобщи, че е бил извикан на контролния обзор и са му правени проучвания, които не е заплатил.

Покани ме да създадем надзорен скенер на белия дроб след преболедуването ми от ковид. Аз съм здравноосигурен... Защо да не мога да получа това проучване, платено от Касата?

Той твърди, че ние фалшифицираме, ние не фалшифицираме, ние се грижим за нашите пациенти и това, което е направено е само в негова изгода, сподели доктор Христина Каменова - Клиника по Вътрешно поделение в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".

Все още от Министерство на здравеопазването не са дали отговор на молбата ни за коментар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР