Пореден екшън в Стражица, завършил с арест на местни жители,

...
Пореден екшън в Стражица, завършил с арест на местни жители,
Коментари Харесай

Спецакция! Иззеха 200 хил. евро от дома на Барабанчетата

Пореден екшън в Стражица, приключил с арест на локални поданици, разбуни духовете в края на предходната седмица. Маскирани служители на реда нахлули в дома на фамилия, позната в престъпните среди с прякора " Барабанчетата ". Акцията е била на ГДБОП, а спецполицаите - от Стара Загора и Велико Търново. Това е и повода да няма информация в полицейската сводка, защото локалните служители на реда са били пренебрегнати. Иззета е огромна сума пари, открита във вакуумирани пликове, заяви Нова.

Ето и какво гласи формалната информация за акцията:

На 11.10.2022 година, на територията на област велико Търново от чиновници на СБОП – Велико Търново, отдел „ Център-север “, при ГДБОП Министерство на вътрешните работи и ГДЖСОБТ Министерство на вътрешните работи, е извършена профилирана интервенция одобрена от Главния секретар на Министерство на вътрешните работи по обезвреждане на ОПГ извършваща вторична незаконна активност по чл.253, ал.1 от Наказателен кодекс, чл.234г от Наказателен кодекс и закононарушения свързани с акцизни артикули осъществявани на територията на страни от Европейския съюз. Действията са извършени по формирано Директива за птиците по разказа на бранша и под управлението на Окръжна прокуратура гр. Велико Търново. Извършени са претършуване и изземване в 8 бр. МПС и 7 бр. парцели.

При осъществените дейности са открити и конфискувани:
- Около 165 000 евро и 15 000 лева
- 8бр. МПС – т.а. марка Мерцедес Спринтер;
- Множество документи на три броя търговски дружества;

В хода на интервенцията за период от 24 часа по реда на ЗМВР са арестувани общо 5 лица, разпитани са голям брой очевидци, като двама от тях са разпитани пред арбитър от способен съд, осъществени са един персонален обиск по реда на Наказателно-процесуален кодекс, конфискувани са и мобилни телефони и други движимости имащи отношение по воденото следствие. Действията по следствието не престават под наблюдението на Окръжна прокуратура гр. Велико Търново, като са привлечени 5 лица в качеството на обвинени./glasnews.bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР