Пореден екшън между българи и роми се е разиграл днес

...
Пореден екшън между българи и роми се е разиграл днес
Коментари Харесай

Нов екшън! Бой и обиди между роми и българи в Кричим

Пореден екшън сред българи и роми се е разиграл през днешния ден в Кричим. Между 11:30 и 12 часа 28-годишна ромка с малко дете с друга своя родственик била в заложна къща, която се намира до джамията в града. След като излезли от обекта, двете дами и детето се насочили към близкия хранителен магазин.

Отпред бил седнал притежателят дружно с 60-годишен собствен прочут. Последният почнал да наскърбява и да псува циганките, употребявал нецензурни и вулгарни думи, разкава блиц. След обидите и заканите на 60-годишния мъж, младата ромка споделила, че ще извика мъжа си. Българинът се ядосал, почнал да я дърпа за косата и да я постанова с ръкохватка от метла.

Пристигналите на място служители на реда ги разтървали. Междувременно очевидци се обадили на телефон 112. На място лекари са прегледали ромката, която била в синини, и са я освободили за домашно лекуване. Съпругът на набитата и още няколко мъже тръгнали да търсят 60-годишния мъж, който нападнал дамата. След като не го разкрили, се прибрали в махалата.

Към момента в Кричим, където има солидно наличие на живеещи непрекъснато роми, няма етническо напрежение. През годините обаче там постоянно е имало спорове сред българи и роми.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР