Пореден ден в столичния квартал Яворов има само една тема

...
Пореден ден в столичния квартал Яворов има само една тема
Коментари Харесай

Все повече изхвърлени питони в блатистите зони на Флорида. Как ги ловят?

Пореден ден в столичния квартал " Яворов " има единствено една тематика - открит ли е питонът, избягал от притежателя си. Оказва се обаче, че питоните са проблем и във Флорида, от където може да се почерпи опит по какъв начин се лови това влечуго.



Изпуснати или изхвърлени бирмански питони са се трансформирали в злина за множеството скотски типове, които населяват националния парк Евърглейдс. Налага се да бъдат отстранявани ръчно.

Енрике Галан постоянно обикаля по мрачно из влажните зони на естествения парк Евърглейдс в гонене на бирмански питони, които са дейни нощем. Никой не знае по какъв начин тъкмо южноазиатските влечуги са попаднали в блатистата зона на Флорида. Но изискванията са се оказали идеални за бързото им разпространяване и съвсем толкоз бързото изгубване на локални птици и бозайници, с които те се хранят.

" Хубаво е, че хващаме дребни. Ясно е, че доста хора обичат да хващат „ чудовищни змии ", само че „ чудовищната змия " към този момент е предизвикала доста вреди. Това е превантивна мярка. Хванахме го, преди да има шанса да порасне, да стане огромен и да изяде толкоз доста животни ", сподели Енрике Галан.



Енрике и доста други ловци на питони са минали образование при Том Рахил. Преди 15 години той основава асоциация за подкрепяне на ветерани от войната, които усвояват тънкостите при издирването и хващането на бирмански питони.

" Питоните имат извънредно неприятно влияние върху околната среда тук. Това е напълно ясно. В региони, където преди имаше хиляди животни, в този момент е злокобно безшумно. Пусто е ", споделя Том Рахил.

Обикаляйки блатистите зони ловците внимават да не станат жертва на алигаторите, които се спотайват в растителността. Но от време на време самите алигатори са атакувани от огромни питони с дължина над три метра.

" Хората си мислят, че може просто да пуснете животно, на което не му е мястото някъде и че няма да има никакви последици. Те си споделят: „ О, какво ще направи една змия? " Но в случай че доста хора стартират да пускат своите домашни любимци змии, просто ще провокират злополука, без да си дават сметка за това ", споделя Галан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР